EĞİTİMLER

 

» Hakkımızda
» Özel İhtisas Komisyonları (ÖİK)
» ÖİK Çalışma Usul ve Esasları
» FAALİYETLER
» PROJELER
» EĞİTİMLER
» YAYINLAR
» İletişim
    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    TEMEL GIDA HİJYEN EĞİTİMİ

 

 

04/01/2011 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin EK-2/10. Maddesi’nde “Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar.” hükmü getirilmiştir.

 

Söz konusu tebliğ kapsamında; Ankara Ticaret Odası 25/07/2012 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında yetkilendirilmiş olup Odamız üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan, fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele yönelik olarak “Temel Gıda Hijyen Eğitimleri”ni düzenlemektedir.

 

 

 

  

Temel Gıda Hijyen Eğitimi Konu Alt Başlıkları

  • Hijyen ve sanitasyon ilgili genel kavramlar
  • Gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar
  • Personel, işyeri ve ekipman hijyeni
  • Temizlik ve dezenfeksiyon
  • Fırınlarda hijyen ve sanitasyon
  • Fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları
  • Gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri
  • Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı
  • El yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon
    maddelerinin kullanımı

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Eğitim sonunda katılımcıların Hijyen Eğitimi Belgesi” almaya hak kazanabilmeleri için sınava girmeleri ve sınavda 100 üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

 

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

 

Eğitimler 2013 yılı Aralık ayına kadar sürecek olup başvurular ATO İstihdam Bürosu (ATO Hizmet Sarayı-Meclis Binası 1. Kat Söğütözü Mahallesi 2180 Cadde No: 5/A 06530 Çankaya ANKARA)tarafından alınmaktadır.

Eğitime katılmak isteyenlerin nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi ile birlikte ATO İstihdam Bürosu’na müracaat etmeleri ve aşağıda yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

 

Temel Gıda Hijyen Eğitimi Talep Formu (Şahıs firmaları için)

Temel Gıda Hijyen Eğitimi Talep Formu (Şirketler için)

 

Temel Gıda Hijyen Eğitimi Sınav Sonuçları İçin Tıklayınız!

 

Daha fazla bilgi için: Gülten DELİKTAŞ - 0312 201 82 70   /  gulten.deliktas@atonet.org.tr

                        Serpil MERZİFON – 0312 201 82 68 / serpil.merzifon@atonet.org.tr