Görüşlerinizi
Paylaşın
BARAN, BAYRAM İÇİN ÇİKOLATA ALACAKLARA "YERLİ" MARKA TAVSİYESİNDE BULUNDU

-ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ İÇ ANADOLU BÖLGESİ'NİN İLK VE TEK ÇİKOLATA ÜRETEN FABRİKASINI ZİYARET ETTİ.

 

-ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN, TÜRKİYE'NİN YILLIK 237 BİN TON ÇİKOLATA ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİ BELİRTEREK, "TÜRKİYE, DÜNYANIN EN İYİ ÇİKOLATA MARKALARINI ARATMAYACAK KALİTEDE ÜRETİM YAPILIYOR" DEDİ.  

 

19 AĞUSTOS 2018- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kurban Bayramı öncesinde yerli ve milli üretimi desteklemek için İç Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek çikolata fabrikasını ziyaret etti. Fabrikayı gezerek bilgi alan Baran, bayram için çikolata alacak vatandaşlara "yerli" marka tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

ATO Başkanı Gürsel Baran, Kurban Bayramı öncesinde,  ATO Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar Meslek Komitesi Başkanı Doğanalp Yusuf Çiftçi'nin OSTİM'deki çikolata fabrikasını ziyaret etti. Çikolata üretimi hakkında bilgi alan Baran, Türkiye'nin yıllık 237 bin ton çikolata üretimi gerçekleştirdiğini belirterek, pazarın büyüklüğünün 6 milyar TL'ye yaklaştığını söyledi.

 

Çikolatanın bayramlarda ve özel günlerde ziyarete hediye ve ikram olarak tüketildiğini kaydeden Baran, "Ülkemizde dünyanın en iyi çikolata markalarını aratmayacak kalitede üretim yapılıyor" dedi.

 

-"MİLLETÇE AĞZIMIZIN TADI İÇİN YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM"-

 

ATO Başkanı olarak yerli ve milli üretimi desteklemek için üye ziyaretleri gerçekleştirdiğini hatırlatan Baran, "Son dönemde yaşanan ekonomik saldırılarla zaten çok farkında olduğumuz yerli ve milli üretimin önemini bir kat daha iyi anladık. Bizim otomobilden çikolataya kadar her alanda üretmeye ihtiyacımız var. Milletçe ağzımızın tadı için yerli ve milli üretim yapmalıyız" dedi.

 

-YERLİ MAKİNALARLA ÜRETİM-

 

ATO Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar Meslek Komitesi Başkanı Doğanalp Yusuf Çiftçi, ürettikleri çikolatanın 100 yılı bulan bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Üretimi, büyük ölçüde yerli makinelerle gerçekleştirdiklerini anlatan Çiftçi, aylık 400 ton olan üretim kapasitesini gelecek yıl bin tona çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Endüstriyel çikolata üretiminde İç Anadolu Bölgesi'nde ilk ve tek üretici firma olduklarını belirten Çiftçi, Türkiye genelinde 47'si sabit 50'si gezici olmak üzere 97 bayileri bulunduğunu, ulusal ve yerel market zincirlerine doğrudan ve dolayı ürün satışı yaptıklarını anlattı.

 

Çiftçi, kuruyemiş ve baharat grubunda da yıllık 2 bin ton ürünü kavurup paketleyerek pazara sunduklarını söyledi.

 

Çikolata fabrikası ziyaretinde ATO Başkanı Baran'a Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Ekinci ve Edip Balcı, ATO Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar Meslek Komitesi Üyeleri Hamza Daşdan ve Serkan Öz, Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Kılıç, Meclis Üyeleri Abdulbekir Yılmaz, Ayşe Nilay Çelik ve Evren Sarıçiçek eşlik etti.