-ANKARA'DA SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN ANKARA TİCARET ODASI, BAŞKENT'TEKİ TÜM TARAFLARI GENİŞ KATILIMLI BİR TOPLANTIDA BİR ARAYA GETİRDİ.
-ANKARA'DA SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ EYLEM PLANI TOPLANTISI'NA, ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİ, AKADEMİSYENLER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI, TURİZM VE SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ İLE ATO YÖNETİCİLERİ KATILDI.
17 EKİM 2018- Ankara'da sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürüten Ankara Ticaret Odası (ATO), Başkent'teki tüm tarafları geniş katılımlı bir toplantıda bir araya getirdi.
ATO Congresium VIP Salonu'nda gerçekleştirilen "Ankara'da Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Eylem Planı Toplantısı"na, üniversite rektörleri, akademisyenler, termal turizm merkezi olan ilçelerin belediye başkanları, turizm ve sağlık sektörünün temsilcileri ile ATO yöneticileri katıldı. Toplantı sonunda sağlık turizminin geliştirilmesi için atılacak adımlar ele alındı.
-ANKARA'NIN ZENGİN POTANSİYELİ VAR-
ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik sıkıntıların aşılması için turizm, üretim ve ihracat odaklı politikalar izlenmesi gerektiğini söyledi. Ankara'nın sağlık turizminde önemli bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Deryal, "Ankara'nın sağlık turizmi potansiyelini ekonomiye kazandırmalıyız. Bu işin peşini bırakmayalım" dedi. Deryal, çevre ilçelerdeki zengin termal kaynakların yanı sıra Ankara'da önemli bir hasta yatağı kapasitesi bulunduğuna da dikkat çekti.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de konuşmasında, Haymana, Kızılcahamam, Kahramankazan ve Sincan ilçelerinde önemli termal turizm alanları bulunduğunu belirterek, Ankara'nın sağlık turizminde markalaşması gerektiğini bildirdi. Erdöl, Ankara'da yaşlı ve engelli turizminin de geliştirilebileceğini kaydetti.
-ANKARA SAĞLIK TURİZMİNDE İVME KAZANDI-
Toplantıda Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı da "Türkiye'de Sağlık Turizminin Değerlendirilmesi ve Ankara Sağlık Turizminin Türkiye'deki Yeri" konulu bir sunum yaptı. Ankara'nın son 10 yılda sağlık turizminde önemli bir ivme kazandığını söyleyen Başaralı, Ankara'da 40 hastanenin sağlık turizmi yetki belgesi bulunduğunu kaydetti. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü olarak Başkent'teki termal kaynakları ön plana çıkarmak için yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Başaralı, tesislerin yenilenmesi ve üniversitelerde sağlık turizmi bölümlerinin açılması gerektiğini bildirdi.
-AFYONKARAHİSAR ÖRNEĞİ-
Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar'daki çalışmaları da Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak anlattı. Türkiye'nin sağlık turizmi alanında bölgesinin lideri olduğunu vurgulayan Solak, "Fiyat bakımından çok iyiyiz. Tıbbi operasyon maliyetlerimiz yüzde 50-60 daha ucuz. Tanıtım ve pazarlama alanında kamu-özel sektör iş birliğinin artırılması lazım. İleri yaş ve engelli turizmine kesinlikle girmeliyiz" diye konuştu.
Toplantıda sağlık turizmi personelinin yabancı dil bilmesinin önemi, termal tedavi planlaması, yerel yönetimlerin ve mülki idarelerin farkındalığının artırılması, Ankara'nın uluslararası tanınırlılığının sağlanması ve yerel değerlerinin ortaya çıkarılması, markalaşma, şehir hastanelerinde medikal cerrahi hizmeti için ayrı bölümler oluşturulması, Ankara'nın sağlık turizmi envanterinin çıkarılması konuları da ele alındı.
Ankara'da Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Eylem Planı Toplantısı'na, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ersin Odabaşı, TOBB ETÜ Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Tayfun Aybek, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ortopedi ve Travmoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Durmuş Ali Öçgüder, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Osman Tecimel, Koru Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Biri, Ankara Medicalpark Hastanesi'nden Op. Dr. Tonguç Sugüneş, German Medical Wellness Association Başkanı Lutz Lungwitz ve Yönetim Kurulu Üyesi Gregor Schmidt, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ülkü Karakuş, Edip Balcı ve Nuh Acar, ATO Turizm Geliştirme Stratejileri Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Savaş Çolakoğlu, Başkan Yardımcısı Faruk Elmalı, Komisyon Üyeleri Kürşad Ramazan Özdemir, Muhammet Sarıtaş, Mustafa Tekeli, Raşit Mandıroğlu ve Ünsal Akkuş, ATO Dış Ticaret Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Ali Rıza Koç, ATO Meclis Üyesi Necmettin Din ile sağlık ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.
GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE YAŞANAN UYUŞMAZLIKLARDA ARABULUCULUK VE TAHKİM SÜREÇLERİ ATO'DA YAPILAN TOPLANTIDA ELE ALINDI
EKVATOR'DAN ATO ÜYELERİNE YATIRIM DAVETİ
ATONET'E BİR BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ DAHA GELDİ
GORDİON'UN ARDINDAN ARSLANHANE CAMİİ DE UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ'NDE
BAŞKENT'İN KIYMETİ "GORDİON" ARTIK DÜNYA MİRASI ASIL LİSTESİNDE
"TOPRAKTAN TİCARETE GELENEKSEL MESLEKLER BELGELENİYOR" BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN'IN KATILIMIYLA YAPILDI.
ÇİN'DEN ATO ÜYELERİNE FUAR DAVETİ
ATO BAŞKANI BARAN ORTA VADELİ PROGRAMI DEĞERLENDİRDİ
ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, ANGİKAD'IN "CUMHURİYET'İN 100. YILINDA KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN 100 ÖNERİ" PROJESİNİN TANITIM TOPLANTISI'NA KATILDI
ATO'DAN GAYRİMENKUL VE İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI İLANLARINA YÖNELİK DÜZENLEME İÇİN TEŞEKKÜR
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.