-ATO İLE KTSO ARASINDA AĞUSTOS AYINDA TEMELLERİ ATILAN TİCARİ İLİŞKİLER, İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNE DÖNÜŞTÜ. -ATO VE KTSO ÜYELERİ ARASINDAKİ TİCARİ FAALİYETLERİ ARTIRMAK AMACIYLA İMZALANAN PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE, ATO-KTSO KOORDİNASYON KURULU OLUŞTURULACAK. -ATO BAŞKANI BARAN: "KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI İLE KARDEŞLİK HUKUKUMUZU İMZALADIĞIMIZ PROTOKOLLE İŞ HAYATINA TAŞIYORUZ"
06 EKİM 2017- Ankara Ticaret Odası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisini geliştirmek için Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile yürüttüğü ve geliştirmeyi planladığı çalışmaları "İş Birliği Protokolü" kapsamında yürütecek.
Ankara Ticaret Odası-Kıbrıs Türk Sanayi Odası arasında "İş Birliği Protokolü" ATO'da düzenlenen törenle imzalandı. Protokole, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaymak imza koydu.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün amacının ATO ve KTSO üyeleri arasında iş birliklerini geliştirmek, ticari faaliyetleri ve ihracatı artırmak, coğrafi işaretlerle ilgili ortak çalışmalar yürütmek olduğunu söyledi. Baran, "Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile Kardeşlik Hukukumuzu imzaladığımız protokolle iş hayatına taşıyoruz" dedi.
-"PROTOKOLÜN İMZA TARİHİ VAR BİTİŞ TARİHİ YOK"-
Baran, ekonomik alanda Kıbrıs Türk iş âlemi ile yeni fırsatlarla tüm taraflar için ekonomik gelişimi amaçladıklarını belirterek, "Protokole imza tarihi koyduk ama şu tarihte sona erer diye bir tarih koymadık. İstiyoruz ki, bu ilişkiler ilelebet devam etsin. Türkiye'nin Başkent'inin ticaret odası, var olduğu sürece KKTC'li kardeşleri ile birlikte ekonomik alanda başarılı işler yapsın" diye konuştu.
-ATO-KTSO KOORDİNASYON KURULU KURULACAK-
ATO İle KTSO arasında imzalanan protokolde, 8 ana başlıkta iki odanın kurumsal ve üye ilişkilerinin geliştirilmesi, iki oda üyeleri arasındaki ticaretin artırılması, ihracatın geliştirilmesi ve coğrafi işaret konusunda ortak çalışmalar gerçekleştirilmesini kapsıyor.
Protokol çerçevesinde tesis edilen iş birliğinin amacına ulaştırılması ve odalar arasında diyaloğun artarak sürdürülmesi için ATO-KTSO Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Protokol kapsamında ayrıca, KTSO üyelerinin ürettikleri ürünlerin Ankara başta olmak üzere Türkiye ve diğer ülkelere pazarlanması konusunda çalışmalar yürütülecek, KTSO üyelerinin hammadde, makine ve ekipman ihtiyaçlarının ATO üyeleri tarafından karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve her iki oda, üye hizmetleri, eğitim, iş geliştirme, iletişim, ticaret ve diğer konularda birbirlerine teknik destek verecek.
ATO BAŞKANI BARAN: "İHRATÇILARIMIZI MERKEZ BANKASI DESTEKLERİNDEN YARARLANMAYA DAVET EDİYORUM"
ATO'DAN TACİRLERİN KULLANDIĞI ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DA İNDİRİM TALEBİ
ATO BAŞKANI BARAN, TULUMTAŞ MAĞARASI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
PAKİSTAN'DAN ATO ÜYELERİNE YATIRIM DAVETİ
ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ SEKTÖRÜ ATO'DA BİR ARAYA GELDİ
PSİKOTEKNİK FİRMALARI SEKTÖREL İSTİŞARE TOPLANTISI ATO'DA YAPILDI
ATO BAŞKANI BARAN'DAN "BORCUNU DÜZENLİ VE ZAMANINDA ÖDEYEN MÜKELLEFLER" İÇİN DESTEK TALEBİ
ÖZEL OKULLARIN SORUNLARI, ATO'DA MERCEK ALTINA ALINDI
ATO BAŞKANI BARAN, "TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI"NA KATILDI
DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜ ATO'DA MASAYA YATIRILDI
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.