Görüşlerinizi
-ATO'YU ZİYARET EDEN HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ İKİNCİ KÂTİBİ VERMA, ANKARA'DAN YENİ DELHİ'YE DİREKT UÇUŞ BAŞLATILMASINI İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ. -ATO BAŞKANI BARAN: "HİNDİSTAN'DAKİ ENERJİ, İNŞAAT, MADENCİLİK VE MÜTEAHHİTLİK İŞLERİNE TALİBİZ."
21 KASIM 2017 - Hindistan Büyükelçiliği İkinci Kâtibi ve Kançılarya Şefi Alok Verma, Ankara'dan Yeni Delhi'ye direkt uçuş başlatılmasını istediklerini söyledi.
Hindistan Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Vanaja K. Thekkat ile Büyükelçilik İkinci Kâtibi ve Kançılarya Şefi Alok Verma, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti. Verma, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, iki ülke başkentleri arasında direkt uçuş olmasının, pek çok etkinliği de beraberinde getireceğini söyledi.
Türkiye'nin Hindistan için önemli bir ülke olduğunu kaydeden Verma, Türk firmalarının Hindistan'da yatırım yapmalarını arzu ettiklerini belirtti. Hindistan'da özellikle "akıllı şehir" projelerinin revaçta olduğunu vurgulayan Verma, "Bu konuda çok büyük projelerimiz var. Elçilik olarak Hindistan'da yatırım yapacak iş adamlarınıza her türlü desteği vermeye, vize kolaylığı sağlamaya hazırız" dedi.
-BARAN: "HİNDİSTAN'A SAĞLIK HİZMETİ VEREBİLİRİZ"
ATO Başkanı Baran ise konuşmasında, Hindistan'ın yazılım ve bilişim sektöründe tarih yazdığını belirterek, "Hindistan'ın başarılarını örnek alıyoruz" diye konuştu. Hindistan'ın Çin'den sonra en fazla büyüyen ikinci ülke olduğuna dikkati çeken Baran, şunları söyledi:
"Hindistan'daki enerji, inşaat, madencilik ve müteahhitlik işlerine talibiz. Makine ve kimya sektörlerinde de iddialıyız. Hindistan çok kalabalık bir ülke. Ankara olarak sağlık alanında da size hizmet verebiliriz. ATO olarak dostumuz Hindistan ile ticaretimizi en üst seviyelere taşıma gayreti içinde olacağımızdan şüpheniz olmasın."
Hindistan ile Türkiye arasındaki ticaretin yetersiz olduğuna da dikkati çeken Baran, "İki ülke arasındaki ticaretin artması için iş adamlarını bir araya getirmek dahil her türlü iş birliğine hazırız" dedi.
ATO BAŞKANI BARAN, "DOĞU-BATI EKSENİNDE ANKARA'NIN ULAŞTIRMADAKİ YENİ ROLÜ" PANELİ'NDE KONUŞTU
1 Gün Önce
SLOVAKYA BÜYÜKELÇİSİ SLIVOVIC, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, AJET'İN "ANKARA'DAN BÜKREŞ'E İLK DİREKT UÇUŞUNA" KATILDI
13 Gün Önce
ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
13 Gün Önce ELEKTRİK PİYASALARINDA DÖNÜŞÜM ZİRVESİ ATO EV SAHİPLİĞİ'NDE YAPILDI.
14 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, DÜNYA GÜNDEMİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 12. ARTANKARA FUARI'NIN AÇILIŞINA KATILDI
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
28 Gün Önce GİNE BÜYÜKELÇİSİ FOFANA, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
35 Gün Önce
"ANKARA MARKASI", ITB BERLİN FUARI'NDA...
42 Gün Önce