Görüşlerinizi
Paylaşın
GIDA HİJYEN EĞİTİMİ

GIDA HİJYEN EĞİTİMİ KASIM  2018

ANKARA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ÜCRETSİZ GIDA HİJYEN EĞİTİMLERİ


YASAL ZORUNLULUK:

İşletmelerinde çalışan personelin Hijyen Eğitim Yönetmeliğine göre "Hijyen Eğitim Belgesi" ni almaları ve kontrollerde belgenin ibrazı gerekmektedir. Söz konusu eğitim MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı öğretim kurumları tarafından verilmektedir.

Bununla birlikte işletmelerin faaliyet alanları itibari ile ilgili olduğu mevzuat ve tebliğleri gereğince gıda hijyen eğitimlerini de almaları ve belgelendirmeleri zorunludur.

Bu kapsamda;

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne göre ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlarla fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapanların gıda hijyen eğitimi alması zorunludur.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde belgelerini ibraz edemeyenler veya belge geçerlilik süresi dolanlar cezai müeyyide ile karşılaşacaktır. (2018 yılı için; satış yerleri 3.673 TL, üretim yerleri 9.188 TL)


EĞİTİM İÇERİĞİ:

  • Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar,
  • Gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar,
  • Personel, işyeri ve ekipman hijyeni,
  • Temizlik ve dezenfeksiyon,
  • Fırınlarda hijyen ve sanitasyon,
  • Fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları,
  • Gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri,
  • Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı,
  • El yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı,
  • Tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, Ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler
  • Soru - Cevap
  • Sınav


*Eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olanlara "Gıda Hijyen Eğitim Belgesi" verilecektir.

*Kayıt yaptırmak zorunludur.




EĞİTİM TARİHİ /SÜRESİ VE YERİ:


Eğitimler Ankara Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleşecek olup, katılımcılar, işletmenin yer aldığı bölgenin tarihine göre katılım sağlayabilir.    

 

TARİH

EĞİTİM SAATİ

EĞİTİM VERİLMESİ PLANLANAN

05.11.2018

14:00- 17:30

İl Müdürlüğümüze yapılan başvurular

06.11.2018

14:00- 17:30

Altındağ ve Akyurt bölgeleri

07.11.2018

14:00- 17:30

Keçiören bölgesi

08.11.2018

14:00- 17:30

Keçiören bölgesi

09.11.2018

14:00- 17:30

Keçiören bölgesi

12.11.2018

14:00- 17:30

Etimesgut ve Sincan bölgeleri

13.11.2018

14:00- 17:30

Mamak ve Çubuk bölgeleri

14.11.2018

14:00- 17:30

Yenimahalle bölgesi

15.11.2018

14:00- 17:30

Çankaya bölgesi

16.11.2018

14:00- 17:30

Kahramankazan, Gölbaşı, Kızılcahamam ve Çamlıdere bölgeleri

19.11.2018

14:00- 17:30

Ayaş, Bala, Beypazarı, Evren ve Haymana bölgeleri




KİMLER KATILABİLİR:

 

  • Fırınlarda ekmek üretiminde çalışanlar,
  • Ekmek taşımasında ve ekmek satışında çalışanlar,
  • Fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışanlar





Kayıt için tıklayınız.