-ATO BAŞKANI BARAN, ESENBOĞA HAVAALANI İLE ŞEHİR MERKEZİ ARASINDA VİP YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPAN VE "KORSAN TAŞIMACILIK" GEREKÇESİYLE CEZA UYGULANAN FİRMALARIN SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN DEVREYE GİRDİ.
BARAN KONUYU ANKARA VALİSİ ERCAN TOPACA'YA AKTARDI.
6 TEMMUZ 2018 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı ile şehir merkezi arasında VİP yolcu taşımacılığı yapan ve "korsan taşımacılık" gerekçesiyle para cezası uygulanan firmaların sorununu çözmek için devreye girdi.
ATO Başkanı Baran, sorunun çözümü için ATO 52. Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi, 57. Seyahat Acentesi, Motorlu Kara Taşıtları Kiralama, Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi, 58. Oteller ve Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi ve 59. Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte Ankara Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti. Hava yoluyla Ankara'ya gelen yerli ve yabancı turist, iş adamı ve yatırımcılarla resmi heyetlere VIP transfer hizmeti veren araçların korsan taşımacılık yaptıkları gerekçesiyle havaalanı çıkışında durdurularak ceza kesildiğini anlatan Baran, şunları söyledi:
"Ankara'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin havaalanından alınıp konaklama yerlerine, toplantı ve kongre merkezi gibi yerlere ulaştırılması gerekiyor. Misafirlerimize VIP hizmet sunan bu araçlar havaalanı çıkışında durduruluyor, ceza yazılıyor. Misafirlerimiz de zor durumda kalıyor. Bu hizmeti veren firmalarımızın hepsi kayıtlı, yasal firmalar."
-VİP ARAÇLARA 3 BİN LİRA CEZA-
Meslek komiteleri üyeleri de seyahat acenteleri, araç-filo kiralama firmaları ve konaklama tesisleri tarafından yerli ve yabancı turist, iş adamı, yatırımcı ve resmi heyetlere, yabancı dil bilen sürücü ve lüks araçlarla sunulan bu özel ulaşım hizmetinin "korsan taksicilik" kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade ettiler. Komite üyeleri, VİP yolcu taşımacılığı yapan araçların havaalanı çıkışında durdurulduğunu, ilgili belediyeden izin ve ruhsat almadan belediye sınırları dâhilinde ticari amaçla yolcu taşıdığı gerekçesiyle 3 bin TL ceza kesilerek parka çekildiğini, yolcuların da araçtan indirilerek taksi ve toplu taşıma araçlarına yönlendirildiğini anlattılar. Araçtan indirilen yolcuların mağdur edildiğini kaydeden komite üyeleri, ceza uygulamasına sonlandırılmasını ve gerekli izin belgelerinin verilmesini istediler.
Ankara Valisi Ercan Topaca, ATO Başkanı Baran ve komite üyelerini tek tek dinleyerek, başka illerdeki uygulamalar hakkında bilgi istedi. ATO Meslek Komitelerinin talebini inceledikten sonra, VİP yolcu transferi ile ilgili acentelerin sorununu çözmek için çalışacağını söyledi.
Valiliği ziyareti sırasında ATO Başkanı Baran'a Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay ile Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Nihat Uysallı ve Nuh Acar, 52.Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri Afkan Genç ve Ünsal Akkuş, 57.Seyahat Acentesi, Motorlu Kara Taşıtları Kiralama, Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi üyeleri Faruk Elmalı ve Mustafa Tekeli, 58.Oteller ve Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi Başkanı Savaş Çolakoğlu, 59.Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi Üyesi Sermurat Küçükgül eşlik etti.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
ATO BAŞKANI BARAN'DAN SORUNLARI ÇÖZÜLEN TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ ADINA TEŞEKKÜR
ATO BAŞKANI BARAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI'NDA REEL SEKTÖRÜN TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ.
ATO BAŞKANI BARAN, SEDEC 2022'DE KONUŞTU
ATO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BARAN VE ATO MECLİS BAŞKANI DERYAL, PARALİMPİK MİLLİ SPORCULARLA BİR ARAYA GELDİ
ATO BAŞKANI BARAN'DAN BANKACILIK KREDİLERİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
ATO İLE VAKIF KATILIM ARASINDA BANKACILIK İŞLEMLERİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
ATO BAŞKANI BARAN, TEDx AÇILIŞINDA KONUŞTU
SUNEXPRESS GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÇALIŞKAN, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARI VE TİCARİ UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ATO'DA YAPILDI
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.