-ATO ÜYELERİNİN İHRACATINI VE EKONOMİYE KATKILARINI ARTIRMAK AMACIYLA ÖZBEKİSTAN'I ZİYARET EDEN ATO HEYETİ, ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERLE İLGİLİ İNCELEMELERDE BULUNDU.
-ATO HEYETİNİN ÖZBEKİSTAN ZİYARETİNİN ARDINDAN HAZIRLADIĞI RAPORDA, ATO ÜYELERİNİN BU ÜLKEDE İŞ GELİŞTİREBİLECEKLERİ SEKTÖRLER İNŞAAT, TARIM, TURİZM, MADENCİLİK VE HİZMET SEKTÖRÜ OLARAK SIRALANDI.
7 TEMMUZ 2018- Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerinin ihracatını ve Türkiye ekonomisine katkılarını artırmak amacıyla Özbekistan'ı ziyaret eden ATO heyeti, inşaat, tarım, turizm ve madencilik sektörlerinde incelemelerde bulundu.
ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı ve ATO Meclis Üyesi Tahir Tellioğlu ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Halil İlik'ten oluşan heyet, Özbekistan'a hareketinden önce Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişir Azamhocayev'i ziyaret etti. Büyükelçi Azamhocayev'i ziyaretlerinde ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, "Ankara Ticaret Odası olarak Özbekistan ile Türkiye arasındaki ticareti geliştirmek ve sürdürülebilir hale getirmek için buradayız" dedi.
ATO heyeti, Özbekistan ziyareti sırasında, İnşaattan Sorumlu Bakan Yardımcısı Şuhrathoca Haşimov Rahmatjanoviç, Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Nizamov Sayfiddin Fahriddinoviç, Taşkent 1. Vali Yardımcısı Rustamov Odilhan Bakieviç, Taşkent Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Arpov ve Nurafşan Belediye Başkanı Rahimov Usman İsmailoviç ile bir araya geldi. Görüşmeler sırasında iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmeye yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Nisan ayında Özbekistan'ı ziyareti sırasında iki ülke cumhurbaşkanları arasında imzalanan 25 maddelik anlaşmanın iş insanlarına sunduğu ticari fırsatlar da masaya yatırıldı.
-ATO ÜYELERİ İÇİN FIRSATLAR VAR-
Heyet, 3 günlük ziyaretin ardından ATO Yönetim Kurulu'na Özbekistan'daki temaslarıyla ilgili bir rapor sundu. Raporda ATO üyelerinin Özbekistan'da iş geliştirebilecekleri sektörler inşaat, tarım, turizm, madencilik ve hizmet sektörü olarak sıralandı.
Raporda ayrıca ülkedeki ekonomik liberalleşme politikasının, pamuk üretiminden meyve-sebze tarımına geçilmesinin, pek çok sektördeki yatırım ihtiyacının ve yabancı yatırımcılara açık hükümet politikalarının, ATO üyesi firmalar için yatırım ve ticaret fırsatları sunduğu kaydedildi.
-TAŞKENT'TE 500 BİN KONUT YAPILACAK-
ATO heyetinin raporunda, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 500 bin adet yeni konut inşaatı yapılmasının planlandığı, okul, sağlık merkezi, AVM gibi yeni projelere talep olduğu, hükümetin çıkardığı turizm haritasına göre 100 yeni otel yapımının hedeflendiği ve zengin yeraltı kaynaklarının çıkarılması ve işlenmesi için yatırıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
-ÖZBEKİSTAN'A DİREKT UÇUŞ TALEBİ-
ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'nın Özbekistan ile ticari ilişkilerinin gelişmesi için, Esenboğa Havalimanı'ndan direkt uçuşların başlatılması gerektiğini söyledi. İstanbul'dan Taşkent'e yapılan seferlerdeki doluluk oranlarına dikkati çeken Yılmaz, "Ankara'dan Taşkent'e en azından haftada bir gün direkt uçuş konulması, her iki şehrin ihracat ve yatırımı için önem arz ediyor. Bu konuda temaslarımızı sürdürüyoruz" dedi.
ATO BAŞKANI BARAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI'NDA REEL SEKTÖRÜN TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ.
ATO BAŞKANI BARAN, SEDEC 2022'DE KONUŞTU
ATO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BARAN VE ATO MECLİS BAŞKANI DERYAL, PARALİMPİK MİLLİ SPORCULARLA BİR ARAYA GELDİ
ATO BAŞKANI BARAN'DAN BANKACILIK KREDİLERİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
ATO İLE VAKIF KATILIM ARASINDA BANKACILIK İŞLEMLERİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
ATO BAŞKANI BARAN, TEDx AÇILIŞINDA KONUŞTU
SUNEXPRESS GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÇALIŞKAN, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARI VE TİCARİ UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ATO'DA YAPILDI
ATO VE TİMKODER İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİM HAFTALARI PROGRAMI TAMAMLANDI
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KİRA ARTIŞLARINDA ÜST SINIRIN İŞYERLERİNİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE GENİŞLETİLMESİ TALEBİ
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.