Görüşlerinizi
12 AĞUSTOS 2018 - Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerine yönelik çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de çalışmalarında ağırlık veren ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Üyesi Özel Büyük Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Merkez'de incelemelerde bulunan Baran, öğrencilerle de yakından ilgilendi.
ATO Başkanı Baran, hafta sonu çalışmaları kapsamında Özel Büyük Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Baran, zihinsel, bedensel engelli, otistik, down sendromlu ve özel öğrenme güçlüğü çeken çocuk ve yetişkinlere yönelik eğitim hizmeti veren Merkez hakkında bilgi aldı. Özel eğitim gerektiren çocukların mümkün olan en erken dönemde ihtiyaçlarına uygun yöntem ve araç gereçlerle desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Baran, "Özel eğitim dendiği zaman en temel ihtiyaç bireysel potansiyeli geliştirmek ve öğrenme yoluyla yeteneklerinin artırılmasıdır" dedi.
Özel eğitim alanındaki hizmetlerin yaygınlaştırılmasının temel bir eğitim politikası olduğunu belirten Baran, "Engelli ya da öğrenme güçlüğü çeken çocuklarımızın eğitime kazandırılması sadece aileler için değil tüm toplum için çok önemli" diye konuştu. Baran, Merkezin kurucusu Mustafa Atak'a da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Özel Büyük Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu ve Sahibi Mustafa Atak da merkez hakkında bilgi verdi. Kas hastalığı ile dünyaya gelen oğlunun 2016 yılında vefat etmesi üzerine, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar ve yetişkinler için merkezi açtıklarını anlatan Atak, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların aileleri için bu tür hizmetleri almanın hayli pahalı olduğuna dikkat çekti. Atak, merkez olarak gelir seviyesi düşük ailelere hizmet vererek bir yandan da topluma karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade etti.
-ATO BAŞKANI ÇOCUKLARLA İLGİLENDİ-
Merkezi gezerek çocuklarla tek tek ilgilenen Baran, öğrencilerin yaptığı seramik boyama çalışmalarını da inceledi. Baran'a engelli bir öğrenci tarafından yapılan seramik boyama vazo hediye edildi. Hediye karşısında duygulanan Baran, "Bu hediye bugüne kadar aldığım bütün hediyelerden kıymetli" dedi. Baran, öğrencilerin talebi üzerine selfie de çektirdi.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
3 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI İLE LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.
4 Gün Önce UGANDA'DAN ATO ÜYELERİNE TİCARİ İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ
10 Gün Önce
ÇEKYA BÜYÜKELÇİSİ STEPANEK, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, GÖLBAŞI'NDAKİ MERMER VE DOĞALTAŞ İŞLETMELERİNİ ZİYARET ETTİ
24 Gün Önce
ATO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU, ANKARA EKONOMİSİNİN GELECEĞİ İÇİN TOPLANDI
27 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TİCARET BAKANI BOLAT'I ZİYARET ETTİ
39 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI
48 Gün Önce
ATO'DA, GANA İLE TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ GÜNDEMİ
49 Gün Önce