Görüşlerinizi
BARAN LONDRA'DA TÜRKİYE-İNGİLTERE İŞ FORUMU'NA VE TÜRK TİCARET MERKEZİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI.
13 EYLÜL 2018 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile birlikte gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'da Türkiye-İngiltere İş Forumu'na ardından da Türk Ticaret Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
ATO Başkanı Baran, Ticaret Bakanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı'nın organizasyonuyla gerçekleşen Türkiye-İngiltere İş Forumu toplantısına katıldı. Toplantının açılışında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bir konuşma yaparak, Türkiye ve İngiltere arasındaki iş birliği köprülerinin önümüzdeki dönemde güçlenerek devam edeceğini söyledi. Bakan Pekcan, "Bu iş birliğinin Brexit sonrası dönemde her zamankinden fazla artarak devam etmesini bekliyoruz." dedi.
ATO Başkanı Baran, Türkiye-İngiltere İş Forumu'nun ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ile birlikte Türk Ticaret Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Türk Ticaret Merkezi'nde hizmet veren, seramik, inşaat, yapı, mimari ve tasarım sektörlerindeki firmaların ürünlerini inceleyen Baran, bilgi de aldı.
Türk Ticaret Merkezi Londra'da uluslararası ölçekte iş yapan şirketlerin ofislerinin yer aldığı Clerkenwell bölgesinde, beş katlı bir binada, toplam 960 metrekarelik alanda hizmet veriyor. Ticaret Merkezi'nde 16 firma faaliyet gösteriyor.
Londra programını değerlendiren ATO Başkanı Baran, İngiltere ile Türkiye'nin dış ticaret hacminin 16 milyar doları aştığını ve bu rakamın 20 milyar dolara ulaşabileceğini söyledi. İngiltere'nin AB'den çıkış müzakerelerinin devam ettiğine dikkat çeken Baran, "İngiltere ve Türkiye arasında bir serbest ticaret anlaşması yapılması ve Brexit'le birlikte eş zamanlı olarak hayata geçirilmesi ele alınıyor" dedi. Açılışı yapılan Türk Ticaret Merkezi'nin İngiltere'nin Türkiye ile ticaretini geliştirmesinde rolü olacağını kaydeden Baran, "Burada bulunan şovrumlar sayesinde yüksek kaliteli Türk ürünlerine dokunarak, görerek kalitesi hakkında doğrudan izlenim edinebilecekler" diye konuştu.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
9 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
9 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
10 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
11 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
13 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
16 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BELÇİKA KRALİÇESİ MATHILDE İLE GÖRÜŞTÜ
19 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN VERGİ REFORMU ÇAĞRISI
21 Gün Önce
OPTİSYENLİK SEKTÖRÜ ATO'DA MERCEK ALTINA ALINDI
21 Gün Önce