-DEVLET DESTEKLERİNDEN YARARLANMAK İSTEYENLER İÇİN ATO TARAFINDAN HAZIRLANAN KİTAPÇIKTA, GİRİŞİMCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER VE RİSKLER 8 BAŞLIKTA DERLENDİ.
-DESTEKLERDEN YARARLANACAKLARLA, PROJELERİNİN UYGUN GÖRÜLMESİ HALİNDE SÖZLEŞME İMZALANACAK VE BU AŞAMADAN SONRAKİ HARCAMALAR DESTEK KAPSAMINA ALINACAK.
6 MART 2019- Devlet desteklerinden yararlanmak isteyenler için Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından hazırlanan "Devlet Destekleri 2019" kitapçığında, girişimcilerin dikkat etmesi gereken konular ve risklere yer verildi.
Kitapçıktan derlenen bilgilere göre, farklı alanlarda faaliyet gösteren 23 kurum ve kuruluş çeşitli destekler sağlıyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyenlerle, projelerinin uygun görülmesi halinde sözleşme imzalanacak. İmzaların atılmasının ardından yapılacak harcamalar destek kapsamına alınacak. Destek oranları kurumlara göre farklılık gösterirken, destek dışında kalan harcamalar başvuru sahiplerince karşılanacak.
Avans ödemesi olan devlet destekleri hariç, tüm harcamalar, şirketin hesabından veya kredi kartından yapılarak, ödeme dekontu ve fatura sunulacak. Ödemelerde şahsi hesaplar kullanılamayacak. Nakit ödeme yapılması halinde ise desteği veren kurum tarafından geri ödeme yapılmayacak.
- ÖN ÖDEMELİ DESTEKLERE TEMİNAT MEKTUBU ŞARTI
Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından hazırlanan "Devlet Destekleri 2019" kitapçığında, desteklerin geri ödeme koşullarına ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre geri ödemelerde desteği sağlayan kurumun duyurduğu tarihler esas alınacak. Ön ödemeli destekler kapsamında verilecek kredilerde, bankalardan alınmış avans veya kredi tutarında teminat mektubu verilecek.
Desteklerin geri ödenmesinden sonra belirtilen sürelere dikkat edilecek. Ticaret Bakanlığının fuar desteklerinde faturadan itibaren en geç 180 gün içinde destek veren kuruma bildirimde bulunulacak. Kurum, bildirim süresiyle ilgili değişiklikleri ilan edecek.
Girişimcilik desteğine Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) girişimcilik eğitiminin tamamlanması ve şirket kuruluşu yapılarak iş planının Başkanlığın veri tabanına yüklenmesinin ardından müracaat edilecek.
Destek veren kurumlara sunulan projeler için ara ve nihai dönem raporu hazırlama zorunluluğu varsa, bu raporlar söz konusu kurumlara zamanında sunulacak. Aksi halde firmalar desteklerden 3 yıl boyunca yararlanamayacak.
"Devlet Destekleri 2019" kitapçığını indirmek için resmin üzerine tıklayınız.
EKVATOR'DAN ATO ÜYELERİNE YATIRIM DAVETİ
ATONET'E BİR BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ DAHA GELDİ
GORDİON'UN ARDINDAN ARSLANHANE CAMİİ DE UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ'NDE
BAŞKENT'İN KIYMETİ "GORDİON" ARTIK DÜNYA MİRASI ASIL LİSTESİNDE
"TOPRAKTAN TİCARETE GELENEKSEL MESLEKLER BELGELENİYOR" BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN'IN KATILIMIYLA YAPILDI.
ÇİN'DEN ATO ÜYELERİNE FUAR DAVETİ
ATO BAŞKANI BARAN ORTA VADELİ PROGRAMI DEĞERLENDİRDİ
ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, ANGİKAD'IN "CUMHURİYET'İN 100. YILINDA KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN 100 ÖNERİ" PROJESİNİN TANITIM TOPLANTISI'NA KATILDI
ATO'DAN GAYRİMENKUL VE İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI İLANLARINA YÖNELİK DÜZENLEME İÇİN TEŞEKKÜR
ATO'DAN AFRİKA'YA "SAĞLIK TURİZMİ" İÇİN TANITIM ATAĞI
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.