Görüşlerinizi
30 MART 2019-Ankara Ticaret Odası (ATO) Ticaret Sicili Müdürlüğü'nde istihdam etmek üzere, Hukuk Fakültesi'nden mezun uzman yardımcısı almak için sınav açtı. Kamu Personeli Seçme Sınavı P4 puan türünden en az 75 ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İngilizce puan türünden en az 60 puan almış adayların başvurabileceği sınav için müracaatlar 30 Nisan'a kadar yapılabilecek. ATO'nun tarihinde ilk kez sınavla eleman alacağını bildiren ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Odamız Ticaret Sicili Müdürlüğü'nde sözleşmeli olarak istihdam edeceğimiz uzman yardımcıları, objektif kriterlerle değerlendirilerek işe alınacak" dedi.
ATO'dan yazılı bir açıklama yapılarak, sınavla uzman yardımcısı alacağı bildirildi. 6 uzman yardımcısı alımı için gazete ve çeşitli istihdam sitelerine ilan verildi.
Hukuk Fakültesi veya dengi fakültelerden mezun olma şartı aranan sınavda adayların başvuru tarihinde 35 yaşı aşmaması ve sınav için öne sürülen genel şartları taşıması gerekiyor.
Son üç yıl içerisinde KPSS-P4 puan türünden 75 puan alma ve YDS İngilizce puan türünden en az 60 ya da TOEFL-IBT sınavından 72 puan ve IELTS sınavından en az 5 puan alma şartı istenen sınavda başvurular 30 Nisan 2019 tarihine kadar Ankara Ticaret Odası Genel Evrak Kayıt birimine elden ya da posta yoluyla yapılabilecek.
KPSS-P4 puan türünden aldığı puana göre sıralanacak olan en yüksek puana sahip 18 aday, ATO'nun belirleyeceği tarihte sözlü sınava çağrılacak. Adayların genel kültür ve hukuk bilgilerinin ölçüleceği sözlü sınavda başarı puanı, sözlü sınav ile KPSS-P4 sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak.
ATO'nun eleman alımı sınavını değerlendiren ATO Başkanı Baran, ATO'nun tarihinde ilk kez sınavla eleman alacağını söyledi. Eleman seçiminin objektif ve bilimsel kriterlere göre yapılacağını kaydeden Baran, "Odamızda üyelerimize hizmet vermek üzere istihdam edeceğimiz personelin alanında yetkin olmasını istiyoruz. Sınavda başarı gösteren adayların işe alımını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
İşe alım ilan metni için tıklayınız.
YASA DIŞI TİCARETLE MÜCADELE KONFERANSI, TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'IN TEŞRİFLERİYLE ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, KOÇ HOLDİNG ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ VE SEMAHAT ARSEL'İ KONUK ETTİ
6 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ARALIK 2025 DÖNEMİ ENFLASYON VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.
10 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, YILIN SON ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
17 Gün Önce
ATO, "ATONET AKILLI ASİSTAN" PROJESİNİN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ GURURUNU LANSMAN PROGRAMIYLA PAYLAŞTI
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "AİLEYLE PAZAR: BİRLİKTE TATİL, GÜÇLÜ TOPLUM ÇALIŞTAYI"NA KATILDI
21 Gün Önce
ATO'NUN ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İMZALADIĞI "MESLEKİ EĞİTİMDE ANKARA MODELİ" İÇİN İLK ADIMLAR ATILIYOR
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ
22 Gün Önce
PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAID, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
23 Gün Önce