100 Konut   
 Bağış 
Görüşlerinizi
Paylaşın
ATO ÜYELERİNİN TALEBİ, YAPISAL REFORM KAPSAMINA ALINDI

ATO BAŞKANI BARAN'DAN "SDDK" TEŞEKKÜRÜ

BARAN: "ÜYELERİMİZ SİGORTA SEKTÖRÜNÜN GÜÇLÜ VE SAĞLIKLI YAPILANMASI İÇİN SDDK KURULMASINI İSTEDİ. HÜKÜMETİMİZ SESİNİ DUYDU, REFORM PAKETİNE KOYDU"

"SDDK KURULMASI TÜRK SİGORTACILIK SEKTÖRÜNÜ LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYACAKTIR"

11 NİSAN 2019-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından açıklanan "Yapısal Dönüşüm Adımları 2019" paketinde yer alan Sigortacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (SDDK) ile Yerli ve Milli Reasürans Şirketi kurulmasının, ATO üyelerinin talebi olduğunu belirterek, "Reel sektörümüzün görüş ve önerilerini dikkate alarak sigortacılık alanında reform kararlılığı sergileyen Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Albayrak'a teşekkür ederiz. SDDK ve Yerli ve Milli Reasürans Şirketi'nin kurulması Türk sigortacılık sektörünü layık olduğu yere taşıyacaktır" dedi.

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yapısal Dönüşüm paketi açıkladığı basın toplantısında duyurduğu "Sigortacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu" ile "Yerli ve Milli Reasürans Şirketi" kurulmasının, Türkiye'nin finans sektörünün geleceği açısından önemli olduğunu söyledi. Baran, ATO'nun 67. No'lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi üyelerinin SDDK ve Yerli ve Milli Reasürans şirketi kurulması konusunda taleplerini içeren bir dosyayı 15 Ağustos 2018 tarihinde ziyaret ettikleri Hazine ve Maliye bakan Yardımcısı Nurettin Nebati'ye sunduklarını hatırlattı. Sektörde etkin bir şekilde faaliyet yürüten ATO üyelerinin, sektörel sorunların çözümüne yönelik çalışmalar da yürüttüğünü ifade eden Baran, "Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ın iş dünyamızın görüş ve önerilerine açık olması, sesine kulak vermesini çok kıymetli buluyoruz" dedi.

Ekonomisi gelişmiş ülkelerde, mali piyasaların etkileşim içerisinde olmaları nedeniyle tek çatı altında düzenlenip denetlendiğini kaydeden Baran, Türkiye'nin sigorta sektöründe penetrasyon oranının son 20 yılda hiç değişmediğini ancak genç nüfusu nedeniyle büyük potansiyel taşıdığını aktardı. Baran, Türk sigortacılık sektörünün bölgesine liderlik yapabileceğine de dikkat çekerek, "Küresel düşünüp yerel yapılanmanın kaçınılmaz gerçekleri her geçen gün belirgin biçimde ortaya çıkmaktadır Sigorta sektörünün bu günlere ulaşmasında büyük emeği olan sigorta acentelerinin daha fazlasını gerçekleştirebilmeleri için köklü değişimlere ihtiyaç vardır. BDDK örneğinde olduğu gibi, Sigorta Sektörünün güçlü ve sağlıklı yapılanması yolculuğunda ilk adım SDDK'nın kurulması olacaktır. İş dünyasının kesintisiz sürekliliğini sağlayan tek güvencesi sigorta sektörüdür" dedi.

Türkiye'nin sigortacılık sektöründe teminat üretip satan ve reasürans kapasitesi olan bir ülke konumuna ulaşması gerektiğine de dikkat çeken Baran, şunları söyledi:

"Türkiye, gerek Türki devletler gerekse Ortadoğu için sigortacılık ve risk yönetiminde küresel düşünen yerel uygulayan lider ülke olmak durumundadır. Gereğini yerine getirebilmek için konusunda uzman doğru ve yeterli istihdam ve iş gücü ile birlikte ülkemiz kendi standartlarını yaratmak zorundadır. Sigortacılık alanında teminat üretip satan ülke pozisyonuna ulaşmalıdır. Küresel değişim ve gelişim her alanda ülkemizi etkilemeye başlamıştır, doğru zamanda ve yerde gereklilikleri sağlayamamak sorunların kaynağı olarak dikkat çekici biçimde ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda Yerli ve Milli Reasürans Şirketi oluşumu bir gerekliliktir."