-ATO YÖNETİM KURULU SAYMAN ÜYESİ MURAT ÜLKÜ KARAKUŞ: "COĞRAFİ İŞARET KALİTE VE KATMA DEĞER KAZANDIRIR"
"ATO OLARAK 2. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ'Nİ 19-21 EYLÜL 2019 TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
20 NİSAN 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş, yerel ve geleneksel ürünlerin coğrafi işaretle tescillenmesinin ürüne kalite ve katma değer kazandırdığını söyledi. Karakuş, ATO olarak coğrafi işaretli ürün konusuna önemle eğildiklerini ve Ankara'yı coğrafi işaretli ürünlerin dünya pazarına açılmak için bir kapı haline getirmeye çalıştıklarını belirterek, "2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ni 19-21 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştireceğiz" dedi.
ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Topluluğu tarafından Hacettepe Yerleşkesi'nde düzenlenen "Gıda ve Coğrafi İşaret" konulu seminere katılarak bir konuşma yaptı. Karakuş, ATO'nun "coğrafi işaret" konusunda sürdürdüğü çalışmaları anlattı.
Anadolu topraklarının endemik açıdan dünyanın en önemli coğrafyası olduğunu vurgulayan Karakuş, "Anadolu toprakları çok kıymetli. Bu toprakları ve ürünlerini korumak bizim görevimiz" dedi. Yerel ve geleneksel ürünlerin coğrafi işaretle tescillenmesinin ürüne kalite ve katma değer kazandırdığını kaydeden Karakuş, uluslararası coğrafi işaret alan Malatya Kayısısı, Aydın İnciri ve Antep Baklavası için "Coğrafi İşaret Almış 3 çiçeğimiz" ifadesini kullandı. Türkiye'de coğrafi işaret alan 385 ürün olduğunu hatırlatan Karakuş sözlerine şöyle devam etti:
"Bir ürün coğrafi işaret aldıysa pazardaki değeri de artıyor. ATO olarak Ankara ilimizde beş ürüne coğrafi işaret almış bulunuyoruz. Ankara keçisi tiftiği için de çalışmalarımız devam ediyor. Ankara keçisi tiftiği dünyada eşi benzeri olmayan bir tiftiktir. Köyden kente göçle birlikte önemini kaybetmiş bu ürüne katma değer kazandırarak dünyaya pazarlamak arzusundayız. Coğrafi işaret ürüne kalite ve katma değerin yanı sıra Pazar değeri de kazandırıyor. İlimizde coğrafi işaret tescili alan Ankara döneri, Ankara simidi, Ankara erkeç pastırması, Çubuk turşusu, Beypazarı kurusu'nun dışında 12 adet de coğrafi işaret tescili bekleyen ürün var"
-ZİRVE 19-21 EYLÜLDE ATO'DA -
Karakuş, ATO'nun Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi için uluslararası düzeyde hazırlık çalışmaları yürüttüğü bilgisini de vererek, "2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ni 19-21 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştireceğiz" dedi.
Panelde Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Başkanı Nevzat Aydın 'Tarım, Gıda ve Beslenmede Sürdürülebilirlik' konusunda bir sunum yaptı. Panele ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Remziye YILMAZ da katıldı.
ATO BAŞKANI BARAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI'NDA REEL SEKTÖRÜN TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ.
ATO BAŞKANI BARAN, SEDEC 2022'DE KONUŞTU
ATO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BARAN VE ATO MECLİS BAŞKANI DERYAL, PARALİMPİK MİLLİ SPORCULARLA BİR ARAYA GELDİ
ATO BAŞKANI BARAN'DAN BANKACILIK KREDİLERİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
ATO İLE VAKIF KATILIM ARASINDA BANKACILIK İŞLEMLERİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
ATO BAŞKANI BARAN, TEDx AÇILIŞINDA KONUŞTU
SUNEXPRESS GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÇALIŞKAN, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARI VE TİCARİ UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ATO'DA YAPILDI
ATO VE TİMKODER İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİM HAFTALARI PROGRAMI TAMAMLANDI
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KİRA ARTIŞLARINDA ÜST SINIRIN İŞYERLERİNİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE GENİŞLETİLMESİ TALEBİ
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.