Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN'IN KONKORDATO KONUSUNDAKİ DEĞERLENDİRMELERİ BUGÜN BAZI İNTERNET SİTELERİ VE SOSYAL MEDYADA EKSİK VE YANLIŞ ANLAŞILMAYA MÜSAİT BİR ŞEKİLDE YER ALMIŞTIR. BU NEDENLE, KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILMASI İHTİYACI DOĞMUŞTUR.
ATO YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜRSEL BARAN'IN KONKORDATO KONUSUNDA BİR GAZETEDE VE BİR TELEVİZYON KANALINDA DİLE GETİRDİĞİ GÖRÜŞLERİ ŞÖYLEDİR:
"Konkordato konusu sadece konkordato ilan eden firmayı değil, bu firmanın borçlu olduğu firmaları da etkiliyor. Bu durumda olan üyelerimiz var ve genel algı konkordato ilan eden şirketin yöneticilerinin, bu ilanın ardından rahatladığı ancak alacaklı şirketlerin sıkıntı çektiği yönünde.
Konkordato 3 aydan 2 yıla kadar devam ediyor Alacaklarını tahsil edemeyen şirketler iflasın eşiğine geliyor. Konkordato ilan eden işadamı villasında oturmaya, lüks aracına binmeye devam ediyor. Bizdeki konkordato uygulamaları ilan edene yararken; piyasayı olumsuz etkiliyor. Konkordato konusunda düzenleme yapıldı ama birtakım eksikliklerinin olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Avrupa'da uygulanan modeli önermek istiyoruz.
Avrupa'da konkordato ilan eden bir firma eğer konkordato talebi kabul edilirse devlet firmanın tüm mal varlığına -yani dükkanına, arabasına, evine- el koyarak, borçlarını üstleniyor, şirket sahibini de asgari ücretle maaşa bağlıyor. Mal varlığının karşılığı olarak devlet borçlarını ödüyor, alacaklılar mağdur olmadığı gibi piyasa işleyişi de normal şekilde devam ediyor. Konkordato süreci sonunda şirket bilançosunu borçlarını kapatmışsa malları iade edilerek süreç tamamlanıyor. Böylece hem suiistimallerin önüne geçilmiş oluyor hem de bir şirket yüzünden onlarca şirket zor durumda kalmıyor."
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ANKARA TİCARET ODASI'NIN KURUMSAL KİMLİK UNSURLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN DUYURU
2 Gün Önce
KAT KARŞILIĞI İHALE İLANI
2 Gün Önce
5. DÜNYA YARATICI EKONOMİ KONFERANSI (WCCE 2026) ENDONEZYA
2 Gün Önce
BALKAN İŞ FORUMU
2 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI
2 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI
2 Gün Önce
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KONSER ETKİNLİĞİ HİZMET ALIMI İHALESİ HAKKINDA
2 Gün Önce
İNCELEMEYE HAZIRLIK DOSYASI (VDK-İHD) UYGULAMASININ DEVREYE ALINMASI HAKKINDA
2 Gün Önce
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI, 2-3-4 EYLÜL 2026 24 İLDE 660 MUHTELİF ARSA MÜZAYEDESİ
2 Gün Önce
AFRİKA TİCARET VE SANAYİ ZİRVESİ (ACIS 2026)
3 Gün Önce