Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN: "KREDİ KARTIYLA VERGİ ÖDEME İMKÂNI, MÜKELLEFLERİN NAKİT AKIŞ SORUNLARININ GİDERİLMESİNE KATKI SAĞLAR"
27 EYLÜL 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, vergi mükelleflerine Kurumlar Vergisi, ÖTV, KDV, Stopaj Vergisi ve Geçici Gelir Vergilerini vergi daire veznelerine veya gib.gov.tr adresi üzerinden kredi kartıyla ödeme imkânı sağlanmasının, mükelleflerin nakit akışı sorununun giderilmesine katkı sağlayacağını söyledi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, devletin tahakkuk eden vergileri tahsil edebilmesi için bankaların kredi kartlarının ödeme yöntemi olarak kullanılması önerisinde bulundu. Baran, hâlihazırda Motorlu Taşıtlar Vergisi ile Gayrimenkul Sermaye İradı yani kira gelirlerinin Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden kredi kartıyla ödenebildiğini hatırlatarak, Sosyal Güvenlik Kurumu ödemelerinin de aynı şekilde kredi kartıyla yapılabildiğini bildirdi.
İşletmelerin en önemli finansal göstergelerinden biri olan karlılığın, nakit akışı anlamına gelmediğini kaydeden Baran, nakit akışı yeterli düzeyde olmayan şirketlerin vergi ödemelerinde de sorun yaşadığını, istemeyerek devlete borçlu kaldığını ifade etti. Baran, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Piyasalarda durgunluk yaşandığı dönemlerde, vergi mükellefleri için nakit akışı sorun olabiliyor. Sorumluluk bilincinde olan vergi mükellefleri ise devlete olan borçlarını ödeyebilmek için çözüm üretmeye çalışıyor. Kurumlar Vergisi, ÖTV, KDV, Stopaj Vergisi ve Geçici Gelir Vergilerinin Vergi Dairesi veznelerine veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gib.gov.tr internet adresine kredi kartıyla ödeme imkânının sağlanması, mükellefleri rahatlatacaktır. Ayrıca ödeme kolaylığı sayesinde mükelleflerin vergiye gönüllü uyumu da sağlanacaktır. Ekonomik canlanmaya katkıda bulunacak bu yenilik, kamunun tahsilat sorununa da çözüm olacaktır."
ATO BAŞKANI BARAN, EKONOMİ GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
3 Gün Önce
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
10 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
11 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
12 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
17 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
27 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
28 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
29 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
29 Gün Önce