100 Konut   
 Bağış 
Görüşlerinizi
Paylaşın
ATO BAŞKANI BARAN, KOBİ'LERE YÖNELİK FİNANSAL YENİDEN YAPILANDIRMA'YI DEĞERLENDİRDİ

"KOBİ'LERE SAĞLANAN DESTEK, ÜRETİM VE İSTİHDAMA YANSIR"

 

18 EKİM 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 25 milyon TL'nin altında borcu bulunan Küçük ve Orta Boy İşletmelere yönelik Finansal Yeniden Yapılandırma uygulamasının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından onaylanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Baran, "KOBİ'lere sağlanan destek, üretim ve istihdama yansır" dedi.

 

ATO Başkanı Baran,  yazılı bir açıklama yaparak, TBB'nin banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan küçük ölçekli şirketler için Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY) uygulamasını değerlendirdi. TBB'nin Rekabet Kurumu'na menfi tespit/muafiyet başvurusunda bulunduğunu ve kurumun vereceği muafiyet onayı ile uygulamanın yürürlüğe gireceğini hatırlatan Baran, Rekabet Kurumu'nun başvuruyu ivedilikle incelemesini istedi. 

 

Bankacılık sisteminde KOBİ'lerin toplam krediler içindeki payının yüzde 25 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Baran, şunları söyledi:

 

"Değişen piyasa şartlarına hızlı uyum gösteren, bölgesel kalkınmada önemli rol üstlenen, işsizliği azaltan KOBİ'lerimizin en önemli sorununun başında finansman geliyor. Toplam işletmelerimizin yüzde 90'dan fazlasını oluşturan KOBİ'lerimiz istihdamın yüzde 75'ini de sağlayarak ekonomimizin bel kemiğini oluşturuyor. Düşük sermaye oranına sahip olmaları nedeniyle büyük işletmelere oranla daha zayıf yapıya sahip olan KOBİ'lerimizin finansman açısından desteklenmesi, ekonomimize üretim ve istihdam artışı olarak yansıyacaktır. İşletmelerimize yönelik bu desteklerin dördüncü çeyrek verilerine yansıyacağını ve Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'da ibrenin yükselmeye  başlayacağını söyleyebiliriz"