100 Konut   
 Bağış 
Görüşlerinizi
Paylaşın
ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI 28 KASIM'DA BAŞLIYOR

ATO BAŞKANI BARAN'DAN TÜM VATANDAŞLARA ÇAĞRI: "GELİN HEP BİRLİKTE UFKUMUZU AÇALIM"

BARAN: "MARKA OLMA, MARKA ÜRETME VE EKONOMİYİ GÜÇLENDİRME YOLUNDAKİ TÜM DÜĞÜMLER ULUSLARARASI ANKARA MARKA BULUŞMALARI'NDA ELE ALINACAK"

21 KASIM 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları'nda ekonomik, gazeteci, sanatçı, akademisyen ve girişimcilerin üç gün boyunca marka konusunu her açıdan değerlendireceğini belirterek, "Marka olma, marka üretme ve ekonomiyi güçlendirme yolundaki tüm düğümler Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları'nda ele alınacak. Ankara, bu programla hayallerden gerçeklere, geçmişten geleceğe, kalplerden zihinlere ve fikirlerden markalara uzanan bir yolculuğa ev sahipliği yapacak." dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 28-29-30 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları öncesinde gazete ve televizyon temsilcileriyle bir araya gelerek, programın içeriği, kapsamı ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

-DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR-

ATO olarak 2015,2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirdikleri programların deneyimiyle etkinliğe hazırladıklarını anlatan Baran, bu yılki programın ana temasının "Düğün Çözülüyor" olarak belirlendiğini söyledi. Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde bulunan Gordion'a ait bir efsaneden esinlenildiğini anlatan Baran, "Antik Frigya'nın başkenti olan Gordion'a ilişkin çok bilinen bir 'Gordion düğümü' efsanesi var. Efsaneye göre, Kral Gordios'un kızılcık dallarıyla attığı düğümü kim çözerse Asya'nın kralı o olacak. Düğümü Büyük İskender çözmeye çalışıyor ancak çözemeyince kılıcıyla kesip atıyor. Söylendiği gibi Asya'nın hakimi oluyor ancak düğümü aklıyla değil kılıcıyla çözdüğü için lanetleniyor ve 33 yaşında ölüyor.  'Düğüm çözülüyor' ifadesinin tema olarak kullanılmasının temel sebebi, işte bu hikayedeki sabır ve akıl bölümü. Hayatın her aşamasında düğümler var ve bu düğümleri çözmek ancak akıl, çaba ve beceri ile mümkün. İşte bu yüzden etkinliğin teması düğüm çözülüyor" diye konuştu.

Markalaşmanın önemi ve Türkiye'nin hedefleri hakkında değerlendirmede bulunan Baran, iletişim teknolojilerinin geliştiği günümüzde marka olma ve markalaşma kavramlarının arında devasa ekonomileri barındırdığını anlattı.

Brand Finance'ın her yıl dünyanın 500 değerli markasının listesini açıkladığını hatırlatan Baran, Türkiye'den şirketlerin bu listeye girebilmesi için marka ve katma değerli üretim yapmak durumunda olduğunu söyledi. Baran,"Ülke olarak yıllardan beridir yükte ağır, pahada hafif ihracat yaptığımızdan bahsediyoruz. Dışarıya sattığımız ürünün kilogram fiyatı ortalama 1,5 dolar seviyesinde. Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına yerleştirme hedefine ulaşabilmemiz için bu rakamı yukarılara çıkarmamız gerekiyor" dedi.  

-250 MARKA İSİM-

Baran, toplantıda programın içeriği hakkında da bilgi verdi. Dijitalleşmenin getirdiği yeniliklerin yarattığı fırsatlardan yararlanmak amacıyla alanında marka olmuş yaklaşık 250 ismin program boyunca deneyimlerini paylaşacağını anlatan Baran, "Türkiye'nin ilk yerli ve milli insansız hava araçlarını üreten Baykar Şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın da yer aldığı konuşmacılar arasında, fütüristler, ekonomistler, sanatçılar, edebiyatçılar, gazeteciler,  girişimciler, belediye başkanları ve daha pek çok kesimden marka isim yer alacak." dedi.

-2 BİN 500 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK-

Katma değerli üretim yapabilmenin yolu üniversite, sanayi ve ticaret iş birliğinden geçtiğini belirten Baran, gençlerin marka bilinciyle yetişmesi, marka oluşturma konusunda özgüvene sahip olmasının önemini vurguladı. 12 ayrı salonda 26 eğitim programı düzenleneceğini belirten Baran, bu programlarda yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin eğitim görerek katılım belgesi almaya hak kazanacağını ifade etti.

- MARKA TRENLERİ GELECEK

Programın bu yıl 4'üncü kez düzenlendiğini belirten Baran, etkinlikten bir gün önce "marka trenleri"nin İstanbul, Eskişehir ve Konya'dan Ankara'ya hareket edeceğini söyledi. Baran, "Üç ayrı trende üniversite öğretim üyeleri ve danışmanlar yolculuk boyunca öğrencilere marka eğitimi verecek" dedi.

Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları'nda sosyal sorumluluk projelerine de yer vereceklerini anlatan Baran, şunları söyledi:

"Programda bir kitap bankosu yer alacak ve üç gün boyunca kitap bağışı kabul edilecek. Program sonrasında bu sinerjinin bir katkısı olarak ihtiyacı olan köy okullarına kitap bağışı gerçekleştireceğiz. Etkinlik kapsamında bir satranç müzemiz ve canlı satranç gösterimiz olacak. Bir yandan bilişim teknolojilerini ekonomimizi geliştirmek için en iyi şekilde hayatımıza dahil etmeyi konu edinirken diğer yandan zekayı, sabrı geliştiren strateji oyunu satrançla yakınlaşmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Ankara Üniversitesi'nin Oyuncak Müzesi'ni de etkinlik kapsamına taşıyacağız. Program kapsamında bir de Akıllı Teknolojiler Parkı yer alacak."

-ANKARA'NIN DÜĞÜMLERİ ATO'NUN ÇÖZÜMLERİ-

ATO yönetimi olarak görev yaptıkları süre boyunca Ankara'nın düğümlerine ATO olarak çözümler sunduklarına dikkat çeken Baran, "Yurt dışı uçuşlardan, fuar alanına, sağlık turizminden, ihracata kadar ekonomimizi ileriye taşıyacak her konuya dikkatle eğilip, akılcı çözümler üretmek üzere çalışmalar yaptık. Biz Ankara Ticaret Odası'yız. Ankara demek Başkent demek, Başkent demek ülke demek? Fiziki sınırlarımız Ankara ile çevrili olsa da, sorumluluk sınırlarımız bütün ülkemiz. İşte bu yüzden Erzurum'dan, Konya'dan Bolu'dan öğrenciler getirip gençlerimizin ufuklarını açmak istiyoruz" dedi.

Baran, üç gün sürecek etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.