Görüşlerinizi
"YERLİ OTOMOBİL 2023'E DAMGA VURACAK"
"YERLİ OTOMOBİLİ KULLANMAKTAN GURUR DUYARIZ"
27 ARALIK 2019-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu tarafından çalışmaları sürdürülen yerli otomobilin 2022 yılında seri üretime geçilecek olmasının ülke ekonomisinin geldiği aşamayı göstermesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye yıllar boyunca otomobil üretme yeteneğini dünyaya kanıtladı, şimdi tamamen yerli üretimiyle sanayisinin gücünü gösterecek. Yerli otomobil Türkiye'mize hayırlı olsun" dedi. Baran, yerli otomobili kullanmaktan gurur duyacaklarını söyledi.
Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu Geleceğe Yolculuk Buluşması'na katılan Baran, ilk yerli otomobilin lansmanına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin oluşturduğu Türkiye Otomobil Girişim Grubu'nun, "babayiğit" olarak Türkiye'yi geleceğe taşıyacak otomobili üretebilmek için özveriyle çalıştığını kaydeden Baran, "Yerli otomobilin, üretim yeri olarak belirlenen Bursa'da üretilmesi ile başlayacak ekosistemin 15 yıllık bir sürede milli gelire 50 milyar Euro katkı sağlayacağı, cari dengeye ise 7 milyar Euro katkı sağlayacağı belirtiliyor" diye konuştu.
Türk mühendislerinin gecelerini gündüzlerine katarak yerli otomobil için çalışmasının bir kararlılığın ifadesi olduğunu dile getiren Baran, bugüne kadar yabancı markalara montaj yaparak önemli deneyimler edinen Türkiye'nin kendi otomobiline imza atacağını söyledi. Baran, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tren raylarından ürettiği silahlarla sanayileşmiş ülkeleri yenerek bağımsızlığını ilan eden Türkiye, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kendi yerli otomobilini üreterek ekonomik bağımsızlığını güçlendiriyor. Yerli otomobil Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına damgasını vuracak. Yerli otomobili kullanmaktan gurur duyarız."
ATO BAŞKANI BARAN'DAN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI
1 Gün Önce
ATO'DA, GANA İLE TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ GÜNDEMİ
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, NATO ANKARA ZİRVESİ'Nİ DEĞERLENDİRDİ
2 Gün Önce
GİNE'DEN TÜRK İŞ İNSANLARINA YATIRIM DAVETİ
12 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, YÖNETİM KURULU İLE BİRLİKTE KKTC CUMHURBAŞKANI ERHÜRMAN'I ZİYARET ETTİ
12 Gün Önce
ATO BAŞBANI BARAN, YÖNETİM KURULU İLE BİRLİKTE KKTTO VE KKTSO'NI ZİYARET ETTİ.
12 Gün Önce
ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN, YUVAKÖY MERMERCİLER SİTESİ'NDE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
13 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN REEL SEKTÖR İÇİN 7 MADDELİK ÖNERİ
14 Gün Önce
"ANKARA EKONOMİ ZİRVESİ" ATO, ASO, ATB VE EKONOMİ GAZETESİ İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ.
15 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, NATO ZİRVESİ'NİN ANKARA'DA YAPILMASINI DEĞERLENDİRDİ
17 Gün Önce