Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN: "İÇİNDE TİCARETİN OLDUĞU HER ALANDA VARIZ."
7 ŞUBAT 2020-Seyşeller Büyükelçisi Louis Sylvestre Radegonde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubu sunmasının ardından Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti.
Seyşeller Büyükelçisi Louis Sylvestre Radegonde, 115 adadan oluşan Seyşeller'in turizm ağırlıklı ekonomisi nedeniyle genel ithalatçı bir ülke durumunda olduğunu belirterek, Türkiye ile hali hazırda devam eden taze meyve sebze ithalatına dayalı dış ticaret ilişkisini, gıda ağırlıklı olmak üzere diğer sektörlerde de geliştirmek istediklerini söyledi. Seyşeller hakkında bilgi veren Büyükelçi Radegonde ülke ekonomisinin yüzde 45'ini turizmin oluşturduğunu söyledi. Balıkçılık ve offshore bankacılığın ekonomide ağırlığının olduğunu kaydeden Radegonde, Seyşellerin turizm başta olmak üzere tüm sektörlerde yatırıma açık bir ülke olduğuna dikkat çekti. Ankara Ticaret Odası'nı Seyşeller'e davet eden Radegonde, "Yatırım açısından başta turizm olmak üzere diğer birçok sektörde potansiyel var. Bu yüzden ticaret odalarının bir araya gelerek bunu değerlendirmesini çok önemli buluyorum" dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da konuşmasında, Türkiye'nin Seyşeller'le 2018 yılında 17 milyon dolar olan ticaret hacminin, 2019 yılı sonunda yaklaşık 25 milyon dolara yükseldiğini söyledi. Büyükelçi Radegonde'nin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Nisan ayında gerçekleştirilecek "Türkiye- Afrika Ortaklık Zirvesi"ni hatırlatması üzerine Baran, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için bu zirvenin önemli bir zemin olabileceğini kaydetti. Büyükelçi'nin Seyşeller'le ticaretin geliştirilmesi konusundaki sözlerine dikkat çeken Baran, "İçinde ticaretin olduğu her alanda varız. Hali hazırdaki ticaret rakamları bizi mutlu etmiyor. Bu rakamları en kısa sürede yükseltebiliriz" dedi. Baran, konuşmasında Ankara ekonomisi hakkında detaylı bilgi verdi.
Seyşeller Büyükelçisi Louis Sylvestre Radegonde'nin ATO Başkanı Baran'ı ziyaretine Seyşeller Fahri Konsolosu Mehmet Selvi ve ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Ülkü Karakuş eşlik etti.
ATO BAŞKANI BARAN, ÜYELERİNİ 8 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLAYACAK "TOBB NEFES KREDİSİ"NDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ
1 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 2026 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
5 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
14 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
15 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
16 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
17 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
19 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
22 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
24 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BELÇİKA KRALİÇESİ MATHILDE İLE GÖRÜŞTÜ
25 Gün Önce