Görüşlerinizi
BARAN: "MERKEZ BANKASI'NIN ART ARDA YAPTIĞI FAİZ İNDİRİMLERİ YATIRIMCIYA YEŞİL IŞIK YAKTI. 2020 YILI TÜRKİYE'DE ÜRETİM VE YATIRIMIN YILI OLACAK."
19 ŞUBAT 2020- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Merkez Bankası'nın geçtiğimiz yılın ortalarında başlayan, bu yılın Ocak ayındaki ilk toplantısında ve bugün devam eden faiz indirimi kararlarının piyasalara yansımalarının olumlu olduğunu belirterek "Merkez Bankası'nın art arda yaptığı faiz indirimleri yatırımcıya yeşil ışık yaktı. 2020 yılı Türkiye'de üretim ve yatırımın yılı olacak." dedi
ATO Başkanı Baran, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz oranını 50 baz puan düşürerek 11,25'ten 10,75'e çekmesini yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi. Merkez Bankası'nın son altı toplantısında aralıksız olarak yaptığı faiz indirimlerinin piyasalardaki olumlu etkilerinin hissedilmeye başlandığını ifade eden Baran, üretim, yatırım ve istihdam verilerindeki toparlanma eğiliminin devam ettiğini kaydetti. Aralık 2019'da sanayi üretiminin yüzde 8.6 artışla 21 ayın rekor düzeyine ulaştığını hatırlatan Baran, "Türkiye yönünü yatırım, üretim ve büyümeye çevirdi" dedi.
Merkez Bankası'nın faiz indirimleri ile birlikte geçtiğimiz günlerde bankaların çeşitli isimler altında aldıkları ücret ve komisyonlarda yapılan düzenlemenin finansman koşullarını iyileştirdiğini kaydeden Baran, "Finansman koşullarındaki iyileşme yatırım, üretim ve ticarete olumlu yansıyor. Verilerdeki iyileşme kademe kademe istihdam başta olmak üzere tüm göstergelere sirayet edecektir. Türkiye önemli bir dönemeci tüccarın, sanayicinin, yatırımcının sesine kulak vererek, vaktinde alınan yerinde tedbirlerle atlatmış durumda. Bundan sonra yapısal dönüşümü tamamlayarak katma değeri yüksek üretimi hayata geçirme zamanıdır" dedi.
YASA DIŞI TİCARETLE MÜCADELE KONFERANSI, TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'IN TEŞRİFLERİYLE ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, KOÇ HOLDİNG ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ VE SEMAHAT ARSEL'İ KONUK ETTİ
6 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ARALIK 2025 DÖNEMİ ENFLASYON VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.
10 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, YILIN SON ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
17 Gün Önce
ATO, "ATONET AKILLI ASİSTAN" PROJESİNİN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ GURURUNU LANSMAN PROGRAMIYLA PAYLAŞTI
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "AİLEYLE PAZAR: BİRLİKTE TATİL, GÜÇLÜ TOPLUM ÇALIŞTAYI"NA KATILDI
21 Gün Önce
ATO'NUN ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İMZALADIĞI "MESLEKİ EĞİTİMDE ANKARA MODELİ" İÇİN İLK ADIMLAR ATILIYOR
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ
22 Gün Önce
PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAID, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
23 Gün Önce