Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen bazı sektörlerde faaliyet gösteren Mükelleflerin mücbir sebep halinde olduğu kabul edilmiş ve bu Mükellefler için bazı vergi beyannamelerinin sürelerinin uzatılması ve ödemelerin ertelenmesi gibi destekler düzenlenmiştir.
Gelir İdaresi Başkanlığınca bu çerçevede, interaktif vergi dairesi internet adresinde hangi mükelleflerin mücbir sebep hali kapsamında olup olmadığının tespitine yönelik mücbir sebep durumu sorgu sonucu ekranı açılmıştır. (*)
Sorgulama ekranına ulaşmak için aşağıdaki adımlar izlenecektir:
1- İnteraktif vergi dairesi (https://ivd.gib.gov.tr/)
2- BİLGİLERİM
3- 518 Sıra No'lu VUK Genel Tebliği Kapsamında Mücbir Sebep Durum Sorgusu
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla
Ankara Ticaret Odası
*Sorgulamada ana faaliyet alanlarının tespit edilmesinde 24.03.2020 tarihi itibarıyla vergi dairesi kayıtlarındaki ana faaliyet kodları dikkate alınmıştır. Ayrıca, vergi dairesi kayıtlarındaki ana faaliyet kodu belirlenen sektörler arasında bulunmamasına rağmen ana faaliyet alanı olarak bu sektörlerden herhangi birisinde fiilen iştigal ettiğini ispat ve tevsik etmesi halinde, mükellefin mücbir sebep kapsamında olup olmadığının tespitinde ana faaliyet kodu yerine fiilen iştigal edilen ana faaliyet alanı dikkate alınacaktır.
ANKARA TİCARET ODASI ÜYE EĞİTİM İHTİYAÇLARI BELİRLEME ANKETİ
3 Gün Önce
TEK PAZAR PROGRAMI GENÇ GİRİŞİMCİLER İÇİN ERASMUS ÇAĞRISI
3 Gün Önce
İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI
3 Gün Önce
İŞKUR-YABANCILARIN ÜLKEMİZDE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
5 Gün Önce
AVRUPA KOMİSYONU 2026 TEK PAZAR VE REKABETÇİLİK RAPORU
5 Gün Önce
AB LİDERLER TOPLANTISI AÇIKLAMASI
5 Gün Önce
TEKNOFEST 2026 BAŞVURU SÜRE UZATIMI HAKKINDA
5 Gün Önce
SATIŞ MİKTARI BİLGİ TEMİNİ HAKKINDA
7 Gün Önce
GRUP 3523 KOLONYA İMALATI KAPASİTE KRİTERİ REVİZESİ
10 Gün Önce
1. KARADENİZ DENİZ ARAÇLARI VE EKİPMANLARI BOAT SHOW FUARI (TRABZON)
10 Gün Önce