ANKARA TİCARET ODASI (ATO) GEÇEN YILLARDA ÜÇ KEZ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KOBİ FİNANSMAN PROJESİ "NEFES KREDİSİ"NE TEKRAR BAŞLADI.
ATO ÜYELERİ, ATO'DAN ÜCRETSİZ ALACAKLARI FAALİYET BELGESİ İLE BAŞVURARAK YILLIK % 7,5 FAİZLE 50 BİN LİRA İLE 100 BİN LİRA ARASINDA KREDİ KULLANABİLECEK.
ATO BAŞKANI BARAN: "NEFES KREDİSİ'NE EN FAZLA KATKI SAĞLAYAN ODA OLMAKTAN GURUR DUYORUZ.
27 Nisan 2020-Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen sektörlere destek olmak ve ticaretin devamını sağlamak üzere bütün kaynaklarını seferber ettiği "Nefes Kredisi" başladı. Oda üyeleri, ATO'dan ücretsiz alacakları Faaliyet Belgesi ile başvurarak yıllık % 7,5 faizle, 50 bin lira ile 100 bin lira arasında kredi kullanabilecek. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, dördüncü kez üyelere nefes olduklarını belirterek, "Nefes Kredisi'ne en fazla katkı sağlayan Oda olmaktan gurur duyuyoruz. Üyelerimizin yanındayız" dedi.
ATO geçen yıllarda üç kez gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi "Nefes Kredisi"ne Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde yeniden başladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in imzasıyla devreye giren Nefes Kredisi'nde işletmelere 6 milyar TL'nin üzerinde kaynak aktarılacak.
-2020 YILINDA ÖDEME YOK-
2020 yılının tümünde anapara ya da faiz ödemesinin yapılmayacağı Nefes Kredisi, 2021 yılında 12 eşit taksitle ödenecek. % 7,5 faizle verilecek kredi 50 bin ila 100 bin TL arasında değişecek. Denizbank'ın aracılık ettiği Nefes Kredisi'nde, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kefil olacak.
-"ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ"
ATO Başkanı Gürsel Baran, tüm dünyanın aynı anda mücadele ettiği Covid-19 salgınının ticari hayata etkilerini asgariye indirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bugüne kadar üyelerimizin tüm taleplerinin takipçisi olduk. Bugün de üyelerimizin finansman ihtiyacına katkı sağlayacak Nefes Kredisi'ne en fazla kaynak ayıran Oda olmaktan gurur duyuyoruz. Üyelerimizin yanındayız" dedi.
Kredi başvurusu için sadece ATO'dan alınacak Faaliyet Belgesi'nin yeterli olacağını kaydeden Baran, "Üyelerimiz web sitemiz üzerinden başvurarak "Nefes Kredisi başvurusu içindir" ibareli faaliyet belgelerini https://e-tahsilat.atonet.org.tr/ adresi üzerinden ücretsiz olarak temin edebilirler" diye konuştu. Baran, üretimin, ticaretin ve istihdamın devamı için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.
-NE KADAR KREDİ KULLANILABİLECEK?-
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dâhil) arasında cirosu olan işletmeler azami 100.000 TL kullanabilecektir.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
ATO BAŞKANI BARAN'DAN SORUNLARI ÇÖZÜLEN TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ ADINA TEŞEKKÜR
ATO BAŞKANI BARAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI'NDA REEL SEKTÖRÜN TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ.
ATO BAŞKANI BARAN, SEDEC 2022'DE KONUŞTU
ATO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BARAN VE ATO MECLİS BAŞKANI DERYAL, PARALİMPİK MİLLİ SPORCULARLA BİR ARAYA GELDİ
ATO BAŞKANI BARAN'DAN BANKACILIK KREDİLERİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
ATO İLE VAKIF KATILIM ARASINDA BANKACILIK İŞLEMLERİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
ATO BAŞKANI BARAN, TEDx AÇILIŞINDA KONUŞTU
SUNEXPRESS GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÇALIŞKAN, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARI VE TİCARİ UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ATO'DA YAPILDI
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.