Görüşlerinizi
"BAYRAMDA EVLERİMİZE ÇİÇEK, SOFRALARIMIZA LEZZET DOLSUN"
18 MAYIS 2020-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Üyesi Halil İbrahim Yılmaz, koronavirüsle mücadele sürecinin tüm sektörler gibi aktar ve çiçekçilik sektörünü de olumsuz etkilediğini belirterek dayanışmayla bu sürecin aşılacağını ifade etti. Yılmaz, "Bayramda evlerimizi çiçek, sofralarımızı zengin bitki ve baharatlarımızın lezzeti doldursun." dedi.
ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi'nin toplantısında alınan ve Ankara Kent Konseyi tarafından da desteklenen, çiçekçiler ile aktar ve baharatçıların istisna kapsamına dâhil edilerek "Ramazan Bayramı" nda açık olması için girişim başlatılması önerisine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen düğün, kutlama, davet ve toplantı gibi etkinlikler ve azalan tüketim nedeniyle aktar ve çiçekçilik sektörünün iş hacminin olumsuz etkilendiğini kaydeden Yılmaz, Ramazan Bayramı'nın zor durumda olan sektörlere destek vermek için bir fırsat olduğunu söyledi.
Koronavirüs süreci nedeniyle eldeki stokların arttığına, mevsimlik çiçeklerin depolanma imkânı bulunmadığına dikkat çeken Yılmaz, çiçek üretimin en çok arttığı bu aylarda çiçeklerin satılmaması halinde çöpe gidebileceğini belirtti. Yılmaz, "Bayramda çiçekçilerin kapalı olması hem eldeki çiçeklerin canlılığını yitirerek solmasına hem de stokların zayi olmasına sebep olacak. Bayram günü ne çiçeklerimiz ne de çiçekçilerimizin yüzü solsun. Sevgimizi çiçekle ifade edelim, büyüklerimizin yüzü gülsün, herkese moral olsun" dedi.
ANKARA TİCARET ODASI'NIN KURUMSAL KİMLİK UNSURLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN DUYURU
4 Gün Önce
KAT KARŞILIĞI İHALE İLANI
4 Gün Önce
5. DÜNYA YARATICI EKONOMİ KONFERANSI (WCCE 2026) ENDONEZYA
4 Gün Önce
BALKAN İŞ FORUMU
4 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI
4 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI
4 Gün Önce
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KONSER ETKİNLİĞİ HİZMET ALIMI İHALESİ HAKKINDA
4 Gün Önce
İNCELEMEYE HAZIRLIK DOSYASI (VDK-İHD) UYGULAMASININ DEVREYE ALINMASI HAKKINDA
4 Gün Önce
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI, 2-3-4 EYLÜL 2026 24 İLDE 660 MUHTELİF ARSA MÜZAYEDESİ
4 Gün Önce
AFRİKA TİCARET VE SANAYİ ZİRVESİ (ACIS 2026)
5 Gün Önce