Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN: "100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
22 EYLÜL 2020-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yaklaşık 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın ortak hedef olarak açıkladıkları 100 milyar dolarlık ticaret hacmi için çalışıyoruz" dedi. Baran, Ankara olarak bu hedefe sağlık turizmi ile de katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
DEİK/Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Bölge Komitesi Başkanı Derya Taşkın, ABD'de faaliyetlerini sürdüren iş insanı Üzeyir Şahin ile birlikte ATO Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında uzun yıllardan bu yana pek çok konuda inişli çıkışlı ama ekonomik olarak sağlam bir ilişki yürütüldüğünü kaydeden Baran, Ankara Ticaret Odası olarak ticari ilişkileri geliştirip güçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Türkiye'nin pandemi sürecini başarıyla yürüttüğünü anlatan Baran, ABD'nin de içinde bulunduğu çok sayıda ülkeye tıbbi cihaz gönderildiğini dile getirdi.
Tıbbi cihaz üretim merkezi haline gelen Ankara'da, sağlık turizminin de öne çıktığını ifade eden Baran, "G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump iki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini dile getirmişti. Biz de bu hedef doğrultusunda çalışma yapıyoruz. Ankara olarak ayrıca sağlık turizmi ile de katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye'de iyi eğitimli hekimlerimiz, övgüye değer sağlık hizmetlerini, ABD ile kıyaslanamayacak fiyatlarla gerçekleştiriyor" diye konuştu.
DEİK/ Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Bölge Komitesi Başkanı Derya Taşkın da, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmenin yanı sıra, ABD'den Türkiye'ye gelen yatırımın artması için de çalışma yaptıklarını anlattı. ABD'de yaşayan Türk girişimcilerinin başarılarından bahseden Taşkın, aynı zamanda Türkiye'nin doğru tanıtımı için de görev üstlendiklerini söyledi.
YASA DIŞI TİCARETLE MÜCADELE KONFERANSI, TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'IN TEŞRİFLERİYLE ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, KOÇ HOLDİNG ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ VE SEMAHAT ARSEL'İ KONUK ETTİ
6 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ARALIK 2025 DÖNEMİ ENFLASYON VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.
10 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, YILIN SON ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
17 Gün Önce
ATO, "ATONET AKILLI ASİSTAN" PROJESİNİN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ GURURUNU LANSMAN PROGRAMIYLA PAYLAŞTI
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "AİLEYLE PAZAR: BİRLİKTE TATİL, GÜÇLÜ TOPLUM ÇALIŞTAYI"NA KATILDI
21 Gün Önce
ATO'NUN ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İMZALADIĞI "MESLEKİ EĞİTİMDE ANKARA MODELİ" İÇİN İLK ADIMLAR ATILIYOR
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ
22 Gün Önce
PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAID, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
23 Gün Önce