Görüşlerinizi
-ATO BAŞKANI BARAN: "PANDEMİ SONRASI HELSİNKİ'YE DİREKT UÇUŞ İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"
11 ARALIK 2020-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara ekonomisini geliştirme çalışmaları kapsamında yurtdışına direkt uçuş sayısını artırmaya yönelik girişimlere pandemi nedeniyle ara verdiklerini belirterek, "Pandemi sonrasında Başkent'ten Helsinki'ye direkt uçuş yapılabilmesi için çalışmalar yürüterek, sağlık, kültür ve kongre turizmi ile sanayi potansiyeli konularında Finlandiya'ya şehrimizi tanıtmak istiyoruz" dedi.
Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki, Büyükelçilik İkinci Kâtibi Timo Sysiö ile birlikte ATO Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti. Türkiye ile Finlandiya arasındaki ilişkilerin gelişimine ilişkin bilgi veren Büyükelçi Maki, Türkiye'de 80'i İstanbul'da olmak üzere 150'ye yakın Finlandiyalı şirketin faaliyet gösterdiğini söyledi. Ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini bunun için Antalya, İzmir gibi illerin Ticaret Odaları ile de toplantılar gerçekleştirdiklerini anlatan Büyükelçi, Finlandiyalı iş insanlarının ATO üyeleri ile on-line toplantılarla bir araya getirilebileceğini söyledi. Büyükelçi Maki, "Finlandiya, tarım teknolojileri ve akıllı üretim konularında çalışmalar yapıyor. Bu konularda üyelerinizle webinar yaparak, iş birliktelikleri sağlayabiliriz" dedi.
-"FİNLANDİYA İLE 5 MİLYAR DOLAR TİCARET HEDEFİ"
ATO Başkanı Baran da konuşmasında, Türkiye ile Finlandiya arasındaki dış ticaretin 1,2 milyar dolar düzeyinde olduğunu belirterek, bu rakamın artmasına yönelik çalışmalar yapılabileceğini ifade etti. Baran, "Ülkelerimiz arasındaki dış ticaret için 5 milyar dolar düzeyi ulaşılabilir bir hedeftir. ATO olarak bu hedef doğrultusunda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getiririz" diye konuştu.
Ankara ekonomisi hakkında bilgi veren Baran, Ankara'nın ticaret, sanayi ve turizmini geliştirmek için yurtdışına direkt uçuşların artmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ancak pandemi nedeniyle bu girişimlere ara verdiklerini belirtti. Baran, "Pandemi sonrasında Başkent'ten Helsinki'ye direkt uçuş yapılabilmesi için çalışmalar yürüterek, sağlık, kültür ve kongre turizmi ile sanayi potansiyeli konularında Finlandiya'ya şehrimizi tanıtmak istiyoruz" dedi.
ANKARA TİCARET ODASI ÜYE EĞİTİM İHTİYAÇLARI BELİRLEME ANKETİ
3 Gün Önce
TEK PAZAR PROGRAMI GENÇ GİRİŞİMCİLER İÇİN ERASMUS ÇAĞRISI
3 Gün Önce
İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI
3 Gün Önce
İŞKUR-YABANCILARIN ÜLKEMİZDE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
5 Gün Önce
AVRUPA KOMİSYONU 2026 TEK PAZAR VE REKABETÇİLİK RAPORU
5 Gün Önce
AB LİDERLER TOPLANTISI AÇIKLAMASI
5 Gün Önce
TEKNOFEST 2026 BAŞVURU SÜRE UZATIMI HAKKINDA
5 Gün Önce
SATIŞ MİKTARI BİLGİ TEMİNİ HAKKINDA
7 Gün Önce
GRUP 3523 KOLONYA İMALATI KAPASİTE KRİTERİ REVİZESİ
10 Gün Önce
1. KARADENİZ DENİZ ARAÇLARI VE EKİPMANLARI BOAT SHOW FUARI (TRABZON)
10 Gün Önce