Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması, salgın nedeniyle işçi ve işverenler üzerinde oluşan yükün sosyal devlet ilkesi gereğince paylaşılması ve giderilmesi, normalleşme sürecinde hareketlenecek ekonomik aktivitenin istihdamla desteklenmesi ve istihdamda devamlılığın sağlanabilmesi amacıyla destek tedbirlerinin düzenlendiği 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtilmektedir.
7256 sayılı Kanunun 14 üncü maddesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen geçici 29 uncu maddesinde; "Yeni Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle işverenlerin yaptıkları zorlayıcı sebep gerekçeli kısa çalışma başvurularının alınması, değerlendirilmesi ve ödenmesine ilişkin işlemler hakkında Bakanlık ve Kurum personeline herhangi bir sorumluluk yüklenemez. Bu kapsamda 2020 Ekim ayı ve öncesi döneme ait işverenlerin hatalı işlemlerinden kaynaklanan fazla ve yersiz ödemelerden bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla tahsil edilmemiş olanlar terkin edilir. Tahsil edilenler iade veya mahsup edilemez." hükmüne yer verildiği belirtilmektedir.
17/11/2020 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiş olan 4447 sayılı Kanunun geçici 29 uncu maddesi ile 2020 Ekim ayı ve öncesi dönemlere ait işverenlerin hatalı işlemlerinden kaynaklanan fazla ve yersiz ödemelerin terkin işleminin nasıl yapılacağına dair usul ve esaslar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından çıkartılan 2020/5 sayılı Genelge ile açıklığa kavuşturulmuş olduğu belirtilmektedir.
Covid-19 gerekçeli kısa çalışma uygulamalarına ilişkin fazla ve yersiz ödemelerin terkini işlemlerinin ekteki genelge çerçevesinde yapılması hususunu bilgilerinize sunarız.
2020-5 sayılı İŞKUR Genelgesi için tıklayınız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
ANKARA TİCARET ODASI ÜYE EĞİTİM İHTİYAÇLARI BELİRLEME ANKETİ
2 Gün Önce
TEK PAZAR PROGRAMI GENÇ GİRİŞİMCİLER İÇİN ERASMUS ÇAĞRISI
2 Gün Önce
İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI
2 Gün Önce
İŞKUR-YABANCILARIN ÜLKEMİZDE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
4 Gün Önce
AVRUPA KOMİSYONU 2026 TEK PAZAR VE REKABETÇİLİK RAPORU
4 Gün Önce
AB LİDERLER TOPLANTISI AÇIKLAMASI
4 Gün Önce
TEKNOFEST 2026 BAŞVURU SÜRE UZATIMI HAKKINDA
4 Gün Önce
SATIŞ MİKTARI BİLGİ TEMİNİ HAKKINDA
6 Gün Önce
GRUP 3523 KOLONYA İMALATI KAPASİTE KRİTERİ REVİZESİ
9 Gün Önce
1. KARADENİZ DENİZ ARAÇLARI VE EKİPMANLARI BOAT SHOW FUARI (TRABZON)
9 Gün Önce