Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza ulaşan bir yazıda şu ifadelere yer verilmektedir; Ülkemiz ihracatının değer bazında % 30'unun gerçekleştirildiği uluslararası karayolu taşımacılık sektörü, yurtdışında yetersiz geçiş belgesi kotaları, mod ve güzergâh dayatmaları, geçiş ücretleri gibi engellerle karşılaşmaktadır. Ayrıca, Avrupa'ya yönelik ihraç taşımalarımızda en önemli çıkış noktası durumundaki Kapıkule'de araç yoğunluğu nedeniyle yaşanan beklemeler ve gecikmeler taşımacılık ve dış ticaretimizde zaman kayıplarına ve maliyet artışlarına yol açmakta, ihraç ürünlerimizin uluslararası alanda rekabet gücünü zayıflatmaktadır. Dolayısıyla, karayolu taşımacılığında kullanılacak alternatif güzergâh ve rotalar her geçen gün önem kazanmaktadır.
Bu kapsamda, 03.02.2021 tarihinde faaliyete başlayan Karasu-Köstence (Romanya) ve 07.02.2021 tarihinde seferlerine başlanan Alsancak-Tarragona (İspanya) Ro-Ro hatlarının karayolu taşımacılığında yaşanan sorunlara önemli çözüm alternatifleri oluşturacağı öngörülmektedir.
Bu sayede, özellikle Avrupa'ya yönelik ihracatımızda bazı dönemlerde yaşanan sıkıntılarda azalma yaşanacağı düşünülmektedir.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ - FIATA DIPLOMA IN FREIGHT FORWARDING
1 Gün Önce
ÖDEME SÜRESİ VE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR HK.
1 Gün Önce
ÇALIŞMA İZNİ BELGELERİNİN YENİ TASARIMI
1 Gün Önce
GIDA ETİKETLEME MEVZUATI UYUM SÜRESİ
1 Gün Önce
AB ORMANSIZLAŞMANIN ÖNLENMESİ TÜZÜĞÜ (EUDR) HK.
3 Gün Önce
MEB BAĞLAM TEMELLİ ÇOKTAN SEÇMELİ SORU YAZIM KILAVUZU
3 Gün Önce
AMBALAJ VE AMBALAJ ATIKLARI TÜZÜĞÜ (PPWR)
3 Gün Önce
TAŞIT ONAY BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİNİN 3 YIL OLARAK BELİRLENMESİ
3 Gün Önce
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA KADIN HAMLESİ NİYET BEYANI
6 Gün Önce
ÜÇ DENİZ GİRİŞİMİ 11. ZİRVESİ YAN ETKİNLİKLERİ (HIRVATİSTAN)
8 Gün Önce