Görüşlerinizi
29 MART 2021- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO'nun hizmet sektörü başta olmak üzere pandemi nedeniyle iş hacmi gerileyen ve ciro kaybı yaşayan sektörlerinin, 31 Mart tarihinde sona erecek olan Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin devamını talep ettiklerini bildirdi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, hükümetin pandemi sürecinde Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında açıkladığı desteklerin, hem reel sektör hem de çalışanlar açısından faydalı olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanlığı kararıyla kapalı kalan ve açıldığı halde iş hacmi daralan işletmelerin, geçen bir yıldan birikmiş kira, vergi ve diğer ödemelerinin tacirlerin omuzunda yük olarak durduğunu kaydeden Baran, "Pandemi ve buna bağlı olarak vatandaşların sosyal hayata katılma çekingenlikleri devam ederken işletmelerin mali dengesini sağlaması zaman alacaktır" dedi.
Salgın döneminde yaklaşık 33 milyar TL tutarında Kısa Çalışma Ödeneği desteği verildiğini hatırlatan Baran, "Salgından etkilenen sektörler belli. Bu sektörlere, Kısa Çalışma Ödeneği başta olmak üzere teşvik ve istihdam artırıcı desteklerin salgın süreci tamamıyla son buluncaya kadar devam etmesi hem çalışanlara hem işverene sonuç olarak ülkemize fayda sağlayacaktır" diye konuştu.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
0 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
2 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI İLE LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.
3 Gün Önce UGANDA'DAN ATO ÜYELERİNE TİCARİ İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ
9 Gün Önce
ÇEKYA BÜYÜKELÇİSİ STEPANEK, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, GÖLBAŞI'NDAKİ MERMER VE DOĞALTAŞ İŞLETMELERİNİ ZİYARET ETTİ
23 Gün Önce
ATO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU, ANKARA EKONOMİSİNİN GELECEĞİ İÇİN TOPLANDI
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TİCARET BAKANI BOLAT'I ZİYARET ETTİ
38 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI
47 Gün Önce
ATO'DA, GANA İLE TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ GÜNDEMİ
48 Gün Önce