Görüşlerinizi
BARAN: "TEDBİRİNİ ALAN, AŞISINI YAPTIRAN TİCARETİNE DEVAM ETSİN."
BARAN: "TÜCCAR, SANAYİCİ, ESNAF OLMANIN, ÇALIŞMANIN YAŞI YOK. YAŞ SINIRLAMASI EKONOMİK FAALİYETE ENGEL OLMASIN"
21 Nisan 2021- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, koronavirüsle mücadele sürecinde de ticaret hayatının devamının önemine dikkat çekerek, aşılarını yaptıran ve tedbirlerini alan 65 yaş üstü işletme sahibi tacir, sanayici, esnaf ve serbest meslek sahipleri ile çalışanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasını talep etti. Baran, "Tedbirini alan, aşısını yaptıran ticaretine devam etsin" dedi.
Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin koronavirüsle mücadele sürecinde aşı tedarik ve aşılama çalışmalarının iktisadi hayatın devamı açısından önemli olduğunu kaydetti. Vaka sayılarındaki artışa paralel olarak İçişleri Bakanlığı'nın yeni önlemleri hayata geçirdiğini hatırlatan Baran, bu kapsamda getirilen kısıtlamalarla çalışmaları sekteye uğrayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntı yaşadıklarını bildirdi. Baran, "Pandemide 65 yaş üstü üyelerimizin ticareti, hem tedbir hem de yaş nedeniyle sınırlamalardan daha fazla etkileniyor." diye konuştu.
Baran, aşılarını yaptıran, maske, mesafe ve hijyen ile diğer tüm tedbirlerini alan 65 yaş ve üstü tacir, sanayici, esnaf ve serbest meslek sahipleri ile aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı gibi belgelerle belgeleyenlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasını istedi.
Bir önceki sınırlamalarda 65 yaş ve üzerinin, ticaret ve çalışma hayatının devamı açısından sınırlamalardan muaf tutulduğunu hatırlatan Baran, "Tüccar, sanayici, esnaf olmanın, çalışmanın yaşı yok. Yaş sınırlaması ekonomik faaliyete engel olmasın. 65 yaş ve üzeri üyelerimiz tedbirlerini alarak iş hayatlarını sürdürüp hem ekonomiye katkı sağlamak hem de kendi ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak istiyor" diye konuştu.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
9 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
9 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
10 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
11 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
13 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
16 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BELÇİKA KRALİÇESİ MATHILDE İLE GÖRÜŞTÜ
19 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN VERGİ REFORMU ÇAĞRISI
21 Gün Önce
OPTİSYENLİK SEKTÖRÜ ATO'DA MERCEK ALTINA ALINDI
21 Gün Önce