Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza ulaşan yazıda, Orman Genel Müdürlüğü'nün 29.04.2021 tarihli yazısı ilgi tutularak 4403 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu altında yer alan eşya ihracatının 2018 yılında kayda bağlanmış olduğu, günümüze kadar geçen süreçte maden direkler ve diğer yuvarlak ürünlerin ihracatı ile ilgili genel bir izin verildiği belirtilmiştir.
Bununla birlikte yazıda, pandemiden dolayı yurtdışında yeterli üretim yapılamaması nedeniyle, ülkemize olan taleplerin arttığı, iç piyasanın talebinin karşılamasında sıkıntılar yaşandığı vurgulanarak, ürün fiyatlarında %80'lere ulaşan yükselmelerin otaya çıktığı bilgisi paylaşılmıştır.
Yazıda devamla, ülkemizde üretim yapan tesislerin hammadde ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla maden direk, sanayi odunu, kağıtlık odun ve emprenye edilmemiş tel direk ihracatının 30.04.2021 tarihinden sonra yapılmaması için ilgili birimlere yazı yazılmış olduğu belirtilmekle birlikte, gelen taleplerin tekrar değerlendirilmesi neticesinde söz konusu uygulama ile ilgili 30.06.2021 tarihine kadar süre uzatımına gidildiği ifade edilmiştir.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla.
Ankara Ticaret Odası
ENHANCER PRO PROJESİ START UP (GİRİŞİMCİLİK) HİBE PROGRAM ÇAĞRISI
1 Gün Önce
FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ - FIATA DIPLOMA IN FREIGHT FORWARDING
2 Gün Önce
ÖDEME SÜRESİ VE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR HK.
2 Gün Önce
ÇALIŞMA İZNİ BELGELERİNİN YENİ TASARIMI
2 Gün Önce
GIDA ETİKETLEME MEVZUATI UYUM SÜRESİ
2 Gün Önce
AB ORMANSIZLAŞMANIN ÖNLENMESİ TÜZÜĞÜ (EUDR) HK.
4 Gün Önce
MEB BAĞLAM TEMELLİ ÇOKTAN SEÇMELİ SORU YAZIM KILAVUZU
4 Gün Önce
AMBALAJ VE AMBALAJ ATIKLARI TÜZÜĞÜ (PPWR)
4 Gün Önce
TAŞIT ONAY BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİNİN 3 YIL OLARAK BELİRLENMESİ
4 Gün Önce
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA KADIN HAMLESİ NİYET BEYANI
7 Gün Önce