Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza ulaşan yazıda, Orman Genel Müdürlüğü'nün 29.04.2021 tarihli yazısı ilgi tutularak 4403 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu altında yer alan eşya ihracatının 2018 yılında kayda bağlanmış olduğu, günümüze kadar geçen süreçte maden direkler ve diğer yuvarlak ürünlerin ihracatı ile ilgili genel bir izin verildiği belirtilmiştir.
Bununla birlikte yazıda, pandemiden dolayı yurtdışında yeterli üretim yapılamaması nedeniyle, ülkemize olan taleplerin arttığı, iç piyasanın talebinin karşılamasında sıkıntılar yaşandığı vurgulanarak, ürün fiyatlarında %80'lere ulaşan yükselmelerin otaya çıktığı bilgisi paylaşılmıştır.
Yazıda devamla, ülkemizde üretim yapan tesislerin hammadde ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla maden direk, sanayi odunu, kağıtlık odun ve emprenye edilmemiş tel direk ihracatının 30.04.2021 tarihinden sonra yapılmaması için ilgili birimlere yazı yazılmış olduğu belirtilmekle birlikte, gelen taleplerin tekrar değerlendirilmesi neticesinde söz konusu uygulama ile ilgili 30.06.2021 tarihine kadar süre uzatımına gidildiği ifade edilmiştir.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla.
Ankara Ticaret Odası
ANKARA TİCARET ODASI ÇALIŞMA SAATLERİ HAKKINDA
KULLANILMIŞ TARIM MAKİNALARI HAKKINDA
ARJANTİN İTHALAT SİSTEMİ /SIRA HAKKINDA
ŞİLİ/FİRMALARIN ALACAK SORUNU HAKKINDA
VERHNİY LARS SINIR KAPISI'NDAKİ ÇALIŞMALAR KAYNAKLI SINIRLAMALAR HAKKINDA
TEDARİKÇİM DEPREM BÖLGESİNDEN PROGRAMI HAKKINDA
ANKARA E-TİCARET VE E-İHRACAT KONFERANSI
JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI İHALE DUYURUSU
TOKİ EMLAK YÖNETİM İHALE İLANI
GEBOS-2'YE YENİ GİRİŞ SİSTEMİ HAKKINDA
      *Formu nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurunuz.
   * *Açıklama bölümüne varsa kurum/kuruluş adı ve unvan bilgisini yazınız.