Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda; geçici ithalat işlemlerine yönelik olarak yayımlanan Gümrük Genel Tebliği'nde çeşitli değişiklikler yapıldığı bildirilmektedir.
Buna göre;
-Tebliğin Rejimin İşleyişi başlıklı 4. Maddesine "ATA Karnesi kapsamında geçici ithal edilecek eşya, giriş gümrük idaresine varışından önce elektronik olarak beyan edilebilir." ifadesi eklenerek TOBB tarafından hayata geçirilen ATAK sistemi üzerinden oluşturulan verilerin Bilge sistemine aktarılmasının altyapısı sağlanmıştır.
-Tebliğde yabancı karnelerle ilgili eşya ülkemize gelmeden internet üzerinden Bakanlık tarafından oluştururlacak yeni bir site ile Bilge sistemine veri aktarımı altyapısı sağlanmıştır.
-Yabancı ATA Karnelerinin temsilci bölümünde temsilcinin adının açık olarak yazılmadığı durumlarda, noter tasdikli vekaletnameye alternatif olarak, TOBB tarafından oluşturulan standart bir vekaletname örneğinin kullanılması sağlanmıştır.
Tebliğin son haline ulaşmak için tıklayınız.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARINDA MEVZUATA UYUM VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
4 Gün Önce
BORSA İSTANBUL'DA HALKA ARZ VE KUR RİSKİ YÖNETİMİ WEBİNAR PROGRAMI
4 Gün Önce
İŞ TEFTİŞİ, REHBERLİK VE SOSYAL DİYALOG YOLUYLA İŞYERİ UYUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
4 Gün Önce
TOPLU TÜKETİM YERLERİNDE ALERJEN, BİLEŞEN VE ENERJİ BİLDİRİMİ ZORUNLULUĞU VE UYUM SÜRELERİ
4 Gün Önce
AB'NİN YENİ ÇELİK ÖNLEMİ VE TÜRKİYE'YE YÖNELİK TARİFE KOTALARI
4 Gün Önce
SUUDİ ARABİSTAN PROFESYONEL SÜRÜCÜ VİZESİ
14 Gün Önce
AUTOMECHANIKA RIYADH 2027
14 Gün Önce
ATO VE ASBÜ ARASINDA TEZSİZ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
14 Gün Önce
AVRUPA BİRLİĞİ'NDE HAFİF TİCARİ ARAÇLARA İLİŞKİN YÜRÜRLÜĞE GİREN AKILLI TAKOGRAF DÜZENLEMELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
14 Gün Önce
ANKARA VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI HURDA KARŞILIĞI YIKIM İŞİ
15 Gün Önce