Görüşlerinizi
BARAN: "BAKANLIĞIMIZ İLE REEL SEKTÖR OLARAK YAPTIĞIMIZ ORTAK ÇALIŞMA MESLEK LİSELERİMİZİ YÜZDE 96 KONTENJAN ORANINA ULAŞTIRDI"
18 Ağustos 2021- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan Prof. Dr. Mahmut Özer'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
ATO Başkanı Baran, ziyaretteki konuşmasına, Bakan Özer'in Öğretim Üyeliği ve Bakan Yardımcılığı görevlerinde sergilediği başarılı çalışmalarını Bakanlığı sürecinde de sürdüreceğine olan inancını dile getirerek başladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı "81 İlde 81 Meslek Lisesi İş birliği Protokolü" kapsamında meslek liselerinin gelişimi için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Baran, bu kapsamda ATO'nun hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni Özer ile Bakan Yardımcılığı döneminde ziyaret ettiklerini hatırlattı.
TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolünün ardından Liselere Giriş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarında meslek liselerinin kontenjan doluluk oranlarının arttığını kaydeden Baran, "Bakanlığımız ile reel sektör olarak yaptığımız ortak çalışma meslek liselerimizi yüzde 96 kontenjan oranına ulaştırdı" diye konuştu.
Baran, mesleki eğitimin geliştirilmesi konusunu milli mesele olarak gören ve büyük bir inançla çalışma yürüten Bakan Özer'in "Mesleki Eğitimde Paradigma Değişimi-Türkiye'nin Mesleki Eğitim ile İmtihanı" isimli kitabıyla kaynak niteliği taşıyacak bir çalışma ortaya koyduğunu vurguladı. Baran, "Mesleki eğitimin mevcut durumunu, temel sorunlarını, istihdamla ilişkisini en iyi bilen bilim adamı olarak Bakanlığınız sürecinde mesleki eğitimin en parlak dönemini yaşayacağına ve buralarda yetişen gençlerimizin ülkemizin üretim gücü olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
-YÜZ YÜZE EĞİTİM MEMNUNİYETİ-
Ziyarette ATO Meclis Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda TÜKİD Başkanı Şendil de, Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesinin kırtasiye sektörünün iş hacimlerinde yüzde 50 düzeyinde bir gerileme oluşturduğunu belirterek, Bakan Özer'in yüz yüze eğitimin başlayacağına ilişkin açıklamalarından kırtasiye sektörü olarak duydukları memnuniyeti dile getirdi.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
0 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
2 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI İLE LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.
3 Gün Önce UGANDA'DAN ATO ÜYELERİNE TİCARİ İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ
9 Gün Önce
ÇEKYA BÜYÜKELÇİSİ STEPANEK, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, GÖLBAŞI'NDAKİ MERMER VE DOĞALTAŞ İŞLETMELERİNİ ZİYARET ETTİ
23 Gün Önce
ATO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU, ANKARA EKONOMİSİNİN GELECEĞİ İÇİN TOPLANDI
26 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TİCARET BAKANI BOLAT'I ZİYARET ETTİ
38 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI
47 Gün Önce
ATO'DA, GANA İLE TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ GÜNDEMİ
48 Gün Önce