Görüşlerinizi
BARAN: "TACİKİSTAN'LA TİCARET HACMİMİZ ORTA VADEDE 1 MİLYAR DOLARA ÇIKABİLİR"
20 Ekim 2021- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması ve vizesiz geçiş imkânı sağlanması durumunda Tacikistan'la ticari ilişkilerin gelişebileceğini belirterek, "Üyelerimize vizesiz seyahat ve güvenli ticaret imkânı sağlanmasıyla birlikte Tacikistan ile ticaret hacmimiz orta vadede, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterdiği 1 milyar dolara çıkabilir" diye konuştu.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz hafta Duşanbe'de, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye-Tacikistan 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı hakkında bilgi veren Saatçioğlu, "Asya-Pasifik koridoru ülkemiz açısından çok önemli ve Tacikistan da Orta Asya coğrafyasında lojistik olarak bu bölgeye erişimi sağlayan bir ülke" dedi.
Tacikistan'ın Türkiye ile ticari ilişkileri daha da geliştirmek ve Türk yatırımcıları ülkesine çekmek istediğini kaydeden Saatçioğlu, alüminyum ve pamuk üretiminin gerçekleştiği Tacikistan'a bu alanlarla ilgili sanayi tesisleri kurulabileceğini bildirdi. Saatçioğlu, Tacikistan'ın medikal sanayi sektörüyle de yakından ilgilendiğini anlattı.
ATO Başkanı Baran da Tacikistan ile Türkiye'nin ticari ilişkilerini ve Tacikistan'a dair gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "İki ülke Mevlana gibi bir ortak kültür hazinesine sahip olmasına rağmen ticari alanda arzu edilen gelişimi henüz sağlayamadı" dedi.
Türk iş insanlarının girişimci ruhla dünyanın dört bir yanında yatırımlara imza attığını kaydeden Baran, Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması ve vizesiz geçiş imkânı sağlanması durumunda Tacikistan'la ticari ilişkilerin gelişebileceğini anlattı. Baran, "Üyelerimize vizesiz seyahat ve güvenli ticaret imkânı sağlanmasıyla birlikte Tacikistan'la ticaret hacmimiz orta vadede, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterdiği 1 milyar dolara çıkabilir" diye konuştu.
ATO BAŞKANI BARAN, "DOĞU-BATI EKSENİNDE ANKARA'NIN ULAŞTIRMADAKİ YENİ ROLÜ" PANELİ'NDE KONUŞTU
1 Gün Önce
SLOVAKYA BÜYÜKELÇİSİ SLIVOVIC, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, AJET'İN "ANKARA'DAN BÜKREŞ'E İLK DİREKT UÇUŞUNA" KATILDI
13 Gün Önce
ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
13 Gün Önce ELEKTRİK PİYASALARINDA DÖNÜŞÜM ZİRVESİ ATO EV SAHİPLİĞİ'NDE YAPILDI.
14 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, DÜNYA GÜNDEMİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 12. ARTANKARA FUARI'NIN AÇILIŞINA KATILDI
21 Gün Önce
ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
28 Gün Önce GİNE BÜYÜKELÇİSİ FOFANA, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
35 Gün Önce
"ANKARA MARKASI", ITB BERLİN FUARI'NDA...
42 Gün Önce