Görüşlerinizi
YILMAZ: "İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN KALDIRAÇ GÖREVİ ÜSTLENİYOR"
26 EKİM 2021 - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Etimesgut İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin 5. Antalya Etkinliği'ne katıldı. İnşaat üretiminin yalnızca yapı üretiminden ibaret olmadığını belirten Yılmaz, "İnşaat sektörü yarattığı katma değer ve istihdam olanaklarıyla Türkiye ekonomisi için kaldıraç görevi üstlenen bir sektör" dedi.
Antalya'da gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Yılmaz, kendisiyle birlikte yaklaşık 200 sektörü harekete geçiren inşaat sektörünün Covid-19 salgınından ağır darbe aldığını belirterek, "Sektörün yaşadığı sorunları elbirliği ile çözeceğiz" dedi. Sektörün mevzuat kaynaklı sorunlarını çözmek ve çarkları tekrar tam kapasite döndürebilmek için ATO üyeleriyle istişareler yaparak çözüm önerileri geliştirdiklerini kaydeden Yılmaz, inşaat sektörünün hammaddelerindeki fiyat artışları, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulması, yapı ruhsatı veren kurumlarda uygulama birliğinin sağlanması, kentsel dönüşümün desteklenmesi, kat karşılığı inşaat sözleşmeleri ve konut satışlarındaki KDV oranının belirlenmesi konularını içeren raporların Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı da dâhil olmak üzere 16 farklı kurum ve kuruluşa iletildiğini de bildirdi.
Programa, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Halil İlik, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut İnşaat Müteahhitleri Derneği (EİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Baki Çelen, EİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ATO 35 No'lu İkamet Amaçlı İnşaat Müteahhitliği Meslek Komitesi Üyesi Fethi Keskin de katıldı.
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
9 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
9 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
10 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
11 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
13 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
16 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BELÇİKA KRALİÇESİ MATHILDE İLE GÖRÜŞTÜ
19 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN VERGİ REFORMU ÇAĞRISI
21 Gün Önce
OPTİSYENLİK SEKTÖRÜ ATO'DA MERCEK ALTINA ALINDI
21 Gün Önce