Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN "ZAMANINDA ÖDEMEYİ ÖZENDİRMEK İÇİN İNDİRİM ORANI YÜZDE 5'İN ÜZERİNE ÇIKARTILMALI"
12 Aralık 2021-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, işveren kesimi olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sigorta primini düzenli ödeyen mükelleflere yönelik indirimlerinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Zamanında ödemeyi özendirmek için indirim oranı yüzde 5'in üzerine çıkartılmalı" dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti. ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve Meclis Üyeleri'nin de yer aldığı görüşmede, Ceylan'a iş dünyasının SGK kapsamına giren konuları aktarıldı.
Ziyarette konuşan Baran, sosyal güvenlik sistemindeki dönüşüm ve dijitalleşmeyle birlikte SGK tarafından sunulan hizmetlerin kalitesindeki artışa dikkat çekti. SGK primleri erken ödemelerinde indirim sisteminin başarılıyla uygulanmasından memnuniyet duyduklarını belirten Baran, "Primlerini düzenli ödeyen üyelerimize SGK tarafından gönderilen teşekkür belgesi, üyelerimiz açısından teşvik edici ve sevindirici oldu. Zamanında ödemeyi özendirmek için indirim oranı yüzde 5'in üzerine çıkartılarak uygulanmalı" diye konuştu. SGK desteklerinin işverenler tarafından yeterince bilinmediğini kaydeden Baran, bu desteklerin tanıtılması konusunda üyelerin taleplerini iletti.
Baran ayrıca, işverenlerin ödediği eski adıyla Bağ-Kur olarak bilinen 4 b ödemelerini işverenlerin kendi işletmelerinden yapabilmesi konusunda da düzenleme yapılması önerisini dile getirdi.
Ziyarette, ATO Mesleki Eğitim ve Nitelikli İşgücü Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Abidin Memili, 56 No'lu Sağlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Raşit Mandıroğlu ve Meclis Üyesi Necmettin Din, 2 No'lu Konfeksiyon, Hazır Giyim, Triko Meslek Komitesi Meclis Üyesi Hayati Akbaba, 24 No'lu Elektrikli Ev Aletleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Canpolat Aras, 43 No'lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi Meclis Üyesi Gürsel Deliktaş, 60 No'lu Restoran, Lokanta ve Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Emre Güner, 66 Gözlükçülük ve Fotoğrafçılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hulusi Yetim ve Meclis Üyesi Turgay Kılıç ve Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir de yer aldı.
İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARINDA MEVZUATA UYUM VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
2 Gün Önce
BORSA İSTANBUL'DA HALKA ARZ VE KUR RİSKİ YÖNETİMİ WEBİNAR PROGRAMI
2 Gün Önce
İŞ TEFTİŞİ, REHBERLİK VE SOSYAL DİYALOG YOLUYLA İŞYERİ UYUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
2 Gün Önce
TOPLU TÜKETİM YERLERİNDE ALERJEN, BİLEŞEN VE ENERJİ BİLDİRİMİ ZORUNLULUĞU VE UYUM SÜRELERİ
2 Gün Önce
AB'NİN YENİ ÇELİK ÖNLEMİ VE TÜRKİYE'YE YÖNELİK TARİFE KOTALARI
2 Gün Önce
SUUDİ ARABİSTAN PROFESYONEL SÜRÜCÜ VİZESİ
12 Gün Önce
AUTOMECHANIKA RIYADH 2027
12 Gün Önce
ATO VE ASBÜ ARASINDA TEZSİZ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
12 Gün Önce
AVRUPA BİRLİĞİ'NDE HAFİF TİCARİ ARAÇLARA İLİŞKİN YÜRÜRLÜĞE GİREN AKILLI TAKOGRAF DÜZENLEMELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
12 Gün Önce
ANKARA VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI HURDA KARŞILIĞI YIKIM İŞİ
13 Gün Önce