Görüşlerinizi
-ANADOLUJET'İN ANKARA-BELGRAD UÇUŞLARI BAŞLADI
-İLK UÇUŞA KATILAN ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN, "BELGRAD'LA BAŞLAYAN DİREKT UÇUŞLAR İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLERİ DAHA DA BÜYÜTECEK, GELİŞTİRECEK."
24 Aralık 2021-Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) girişimleriyle başlayan Esenboğa'dan yurtdışına direkt uçuşlara, Sırbistan'ın Başkenti Belgrad da eklendi. AnadoluJet'in ilki gerçekleştirilen Ankara-Belgrad direkt uçuş seferine ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) Halil İbrahim Yılmaz katıldı.
Belgrad'a gerçekleşen AnadoluJet uçuşunun ilk seferinde yolcular, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan çiçeklerle uğurlandı. Uçak Belgrad'a vardığında Nikola Tesla Havalimanı'nda da bir tören düzenlendi. Törene, Türk Havayolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Birdal, AnadoluJet Bölgesel Uçuşlar Başkanı Said Şamil Karakaş, Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Belgrad Nikola Tesla Havalimanı Müdürü Miodrag Mirkoviç, ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcısı ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile ATO Turizm Geliştirme Stratejileri Özel İhtisas Komisyonu Başkanı ve Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Skal Dernekleri Türkiye Federasyonu Başkanı Savaş Çolakoğlu ile Türk ve Sırp yetkililer ve basın mensupları katıldı.
THY Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Birdal, törende yapıtğı konuşmada, 2008 yılından beri Ankara Esenboğa ve İstanbul Sahiba Gökçen merkezli AnadoluJet uçuşlarıyla, dünyanın önemli merkezlerine seferler düzenlendiğini söyledi. Belgrad'ın, Avrupa'nın tarihi dokuya sahip en eski kentlerinden biri olduğunu hatırlatan Birdal, "Ankaralı hemşerilerimizin bu güzel ülkeyi ve Belgrad'ı, Sırp vatandaşların da Ankara'yı ve güzel ülkemizi daha fazla ziyaret edeceklerinden eminim." ifadesini kullandı. AnadoluJet Bölgesel Uçuşlar Başkanı Said Şamil Karakaş da AnadoluJet'in 13 yıllık geçmişinde iyi bir başarı elde ettiğini belirterek, "Ankara-Belgrad uçuşlarıyla Sırp dostlarımızı Ankara'ya ve tabii ki Kapadokya'ya davet ediyorum. Ankara, görülmesi gereken başkentlerden birisi. Kapadokya da bildiğiniz gibi peri bacalarının olduğu, muhteşem vadilere sahip. Yeni uçuşlarımızla bu ziyareti gerçekleştirebilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.
23 Aralık'tan itibaren Belgrad'a başlayan direkt uçuş seferlerine ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Başkanı Baran, direkt uçuşlarla iki ülke arasında halen 1,5 milyar dolar düzeyinde olan ticaret hacminin en kısa sürede 2 miyar dolar düzeyine yükseleceğini söyledi. Baran, "Belgrad'la başlayan direkt uçuşlar iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da büyütecek, geliştirecek" dedi.
Başkent Ankara'dan Belgrad'a gerçekleştirilen ilk uçuşa ATO olarak destek vermek amacıyla katıldıklarını kaydeden Baran, Ankara'dan yurtdışına başlatılan direkt uçuşların doluluk oranlarının sevindirici düzeyde olduğunu belirtti. Ankara'yı direkt uçuşlarla etrafındaki coğrafyayla bağlamak istediklerini kaydeden Baran, "Ankara sağlık turizmini geliştirmek için HİSER projesi yürütüyoruz. Sağlık turizminin gelişebilmesi için direkt uçuşlar önemli. Uçuş noktalarını ne kadar çok artırırsak her alanda Başkent'e fazlasıyla katkı sağlamış oluruz" diye konuştu.
Baran ve beraberindeki heyet Belgrad'da Büyükelçi Hami Aksoy'u ziyaret ederek, ATO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
AnadoluJet, Ankara'dan Belgrad'a Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki gün aktarmasız sefer düzenliyor.
YASA DIŞI TİCARETLE MÜCADELE KONFERANSI, TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'IN TEŞRİFLERİYLE ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, KOÇ HOLDİNG ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ VE SEMAHAT ARSEL'İ KONUK ETTİ
7 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ARALIK 2025 DÖNEMİ ENFLASYON VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.
11 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, YILIN SON ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
18 Gün Önce
ATO, "ATONET AKILLI ASİSTAN" PROJESİNİN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ GURURUNU LANSMAN PROGRAMIYLA PAYLAŞTI
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "AİLEYLE PAZAR: BİRLİKTE TATİL, GÜÇLÜ TOPLUM ÇALIŞTAYI"NA KATILDI
21 Gün Önce
ATO'NUN ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İMZALADIĞI "MESLEKİ EĞİTİMDE ANKARA MODELİ" İÇİN İLK ADIMLAR ATILIYOR
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ
23 Gün Önce
PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAID, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
24 Gün Önce