Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) gelen duyuruda, Avrupa Birliği'nin 2020/1054 sayılı direktifi uyarınca, AB üyesi devletlerarasında yapılan taşımacılık işlemleri sırasında sınır geçişlerinin kayıt altına alınmasını öngören "Sınır Geçişlerinin Takografa Manuel Olarak Kaydedilmesi" uygulamasının 2 Şubat 2022'de yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.
Bu kapsamda, araçların AB üyesi devletlere yapılan taşımacılık operasyonları sırasında geçmiş oldukları sınır kapılarından hemen sonra, olabildiğince sınıra yakın bir noktada kullanılacak ilk dinlenmenin başlangıcında, araç park halindeyken, o ülkeye ait kodu dijital takografa manuel olarak girmeleri gerekmektedir.
Konuyla ilgili olarak İtalya'dan alınan bilgide, İtalya İçişleri Bakanlığı tarafından bir Genelge yayınlandığı belirtilmiştir.
Söz konusu Genelge hükümlerince, varış yapılan liman dışında, tren istasyonu dışında veya sınırdan uzaktaki mola noktalarında ülke kodunun geç kaydedilmesi ya da hala kaydedilmemiş olması halinde, 52-102 Avro arasında bir cezai işlemin uygulanmasının muhtemel olduğu belirtilmiştir.
Dijital takograf ile donatılmış araçlarda yukarıda belirtilen hususlara riayet edilmesi ile olası cezai uygulamaların önüne geçileceği değerlendirilmektedir.
Getirilen kural, AB üye devletlerinde kayıtlı nakliyeci ve sürücülere ilişkin olsa da bu konuda herhangi bir cezai işleme maruz kalınması halinde, mevcut bilgi ve belgeler ile staum@tobb.org.tr adresine bildirimde bulunulması halinde, ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
TAŞIT ONAY BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİNİN 3 YIL OLARAK BELİRLENMESİ
3 Gün Önce
FAS / SICAK HADDELENMİŞ SAC İTHALATINA KARŞI KORUNMA ÖNLEMLERİ HK.
3 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI (MAYIS 2026)
3 Gün Önce
TÜRKİYE-BELÇİKA EKONOMİ FORUMU
6 Gün Önce
PSI 2027 FUARI MİLLİ KATILIM ORGANİZASYONU
6 Gün Önce
ASKIYA ALMA VE TARİFE KONTENJANI UYGULAMALARI HAKKINDA DUYURU
7 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI
7 Gün Önce
D-8 HELAL FUARI ENDONEZYA (D-8 HALAL EXPO INDONESIA) TARİH GÜNCELLEMESİ
7 Gün Önce
TÜRKİYE-KAZAKİSTAN İŞ FORUMU HAKKINDA
7 Gün Önce
YILLIK İŞLETME CETVELİ HAKKINDA
8 Gün Önce