Görüşlerinizi
ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: "GIDA POLİTİKALARIMIZI ARTIRMAK, İKLİM ADALETİNİ SAĞLAMAK, GÜÇLÜ YENİLENEBİLİR KAYNAKLARA YÖNELMEK, YENİ DÜNYA HEDEFİMİZİ YEŞİL DÖNÜŞÜMLE SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ"
14 MAYIS 2022- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye'nin iklim ve çevre farkındalığı yüksek bir toplum olarak, doğru planlamayla dünyaya öncülük edebilecek bir ülke olduğunu belirterek, "Bunun için gıda politikalarımızı artırmak, iklim adaletini sağlamak, güçlü yenilenebilir kaynaklara yönelmek, yeni dünya hedefimizi yeşil dönüşümle sürdürmek zorundayız" dedi.
ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, iklim değişikliği çerçevesinde gıdada yeniden dönüşümün masaya yatırıldığı, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (ŞEKER-İŞ) Sendikası tarafından düzenlenen "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"nin açılışına katıldı. Ankara'da bir otelde düzenlenen Zirve'nin açılışında konuşan Yılmaz, Türkiye'de her üç kişiden birinin gıda ve gıda ile bağlantılı sektörlerde çalıştığını belirterek, bu yüksek oranın avantajlarından yararlanarak gıda konusunda bilinçlenmeye sektörlerden başlanabileceğini kaydetti. Yeşil dönüşümün devamlılığını sağlamak için gelecek yüzyılın sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Biz iş dünyası olarak ekonomik faaliyetleri de yakından etkileyecek iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularının farkındayız. Doğal kaynak maliyetini bilançoda göstermeden rekabet etmeyi bırakıp, dünyayı düşünerek üretim yapmamız gerektiğini tartışmaya başladık. Bir deri ayakkabı için 22 ton, bir tişört için 1.7 ton, bir fincan kahve için 200 litre su kullandığımız gerçeğini konuşmadığımız müddetçe kar etmiş olmuyor, toprağımızdan, suyumuzdan, havamızdan yani dünyamızdan vazgeçmiş oluyoruz." dedi.
Yılmaz, yeni dönemin fırsatlarını yakalayarak, dünyada söz sahibi olabilmek için bu konuda gerekli düzenlemeleri hayata geçirmek gerektiğini de sözlerine ekledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ŞEKER-İŞ Sendikası Başkanı İsa Gök, FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık'ın da açılışında konuştuğu Zirve'ye çok sayıda sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
YASA DIŞI TİCARETLE MÜCADELE KONFERANSI, TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'IN TEŞRİFLERİYLE ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, KOÇ HOLDİNG ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ VE SEMAHAT ARSEL'İ KONUK ETTİ
7 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ARALIK 2025 DÖNEMİ ENFLASYON VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.
11 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, YILIN SON ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
18 Gün Önce
ATO, "ATONET AKILLI ASİSTAN" PROJESİNİN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ GURURUNU LANSMAN PROGRAMIYLA PAYLAŞTI
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "AİLEYLE PAZAR: BİRLİKTE TATİL, GÜÇLÜ TOPLUM ÇALIŞTAYI"NA KATILDI
21 Gün Önce
ATO'NUN ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İMZALADIĞI "MESLEKİ EĞİTİMDE ANKARA MODELİ" İÇİN İLK ADIMLAR ATILIYOR
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ
23 Gün Önce
PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAID, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
24 Gün Önce