Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Daha önce yapılan duyurularda, Ukrayna'da faaliyet gösteren müteahhitlik firmalarımızın Ukrayna'daki çatışma durumundan zarar görmesi ihtimali ve olası zararların telafi edilmesi kapsamında iş sözleşmelerinin, sigorta sözleşmelerinin, makine-ekipmanlara ait faturalar gibi diğer önemli hususların dikkatle dokümante edilerek, kayıt altına alınmasının elzem olacağının değerlendirildiği bildirilmişti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) gelen yeni yazıda, bu defa Ticaret Bakanlığı'nın 24.05.2022 tarihli yazısına atfen, linkte bir örneği sunulan Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından Rusya'nın askeri müdahalesi sonucunda ortaya çıkan zarar ve kayıpların belirlenmesine yönelik 20 Mart 2022 tarih ve 326 sayılı bir Bakanlar Kurulu Kararı'nın (BKK) yayınlandığı belirtilmiştir.
Yazıda, söz konusu BKK ile görülen kayıp ve zararlardan hangi Ukrayna Kurumu'nun sorumlu olduğunun tanımlandığı, kayıp ve zararların tespitinde baz alınacak genel kriterlerin sayıldığı ifade edilmiştir.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
TAREKS REFERANS NUMARASI UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK
1 Gün Önce
REVİZE PEM KAPSAMI İHRACATLARDA MENŞE İSPAT BELGELERİNE KÜMÜLASYON BİLGİSİNİN KAYDEDİLMESİ
1 Gün Önce
İTHALAT KONTROL SİSTEMİ 2 (ICS2) - HATIRLATMA
3 Gün Önce
ANKARA SANAYİİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PANELİ
4 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI ELEKTRONİK SOHBET TOPLANTILARI - OCAK 2026 PROGRAMI
6 Gün Önce
AB'NİN ALÜMİNYUM İHRACATINA YÖNELİK İHRACAT KISITLAMALARI
6 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI
6 Gün Önce
29. GELENEKSEL TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ
10 Gün Önce
ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ
10 Gün Önce
PAN AVRUPA-AKDENİZ (PEM) TERCİHLİ MENŞE KURALLARI REVİZYONU
10 Gün Önce