Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Daha önce yapılan duyurularda, Ukrayna'da faaliyet gösteren müteahhitlik firmalarımızın Ukrayna'daki çatışma durumundan zarar görmesi ihtimali ve olası zararların telafi edilmesi kapsamında iş sözleşmelerinin, sigorta sözleşmelerinin, makine-ekipmanlara ait faturalar gibi diğer önemli hususların dikkatle dokümante edilerek, kayıt altına alınmasının elzem olacağının değerlendirildiği bildirilmişti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) gelen yeni yazıda, bu defa Ticaret Bakanlığı'nın 24.05.2022 tarihli yazısına atfen, linkte bir örneği sunulan Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından Rusya'nın askeri müdahalesi sonucunda ortaya çıkan zarar ve kayıpların belirlenmesine yönelik 20 Mart 2022 tarih ve 326 sayılı bir Bakanlar Kurulu Kararı'nın (BKK) yayınlandığı belirtilmiştir.
Yazıda, söz konusu BKK ile görülen kayıp ve zararlardan hangi Ukrayna Kurumu'nun sorumlu olduğunun tanımlandığı, kayıp ve zararların tespitinde baz alınacak genel kriterlerin sayıldığı ifade edilmiştir.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
SRİ LANKA - TÜRKİYE ÇEVRİMİÇİ B2B İŞ GÖRÜŞMELERİ
1 Gün Önce
KURBAN BEREKETİNİ YIL BOYU YAŞATIYORSAN HİLAL OLSUN TÜRKİYE – TÜRK KIZILAY BAĞIŞ DUYURUSU
1 Gün Önce
TAŞIT ONAY BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİNİN 3 YIL OLARAK BELİRLENMESİ
4 Gün Önce
FAS / SICAK HADDELENMİŞ SAC İTHALATINA KARŞI KORUNMA ÖNLEMLERİ HK.
4 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI (MAYIS 2026)
4 Gün Önce
TÜRKİYE-BELÇİKA EKONOMİ FORUMU
7 Gün Önce
PSI 2027 FUARI MİLLİ KATILIM ORGANİZASYONU
7 Gün Önce
ASKIYA ALMA VE TARİFE KONTENJANI UYGULAMALARI HAKKINDA DUYURU
8 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI
8 Gün Önce
D-8 HELAL FUARI ENDONEZYA (D-8 HALAL EXPO INDONESIA) TARİH GÜNCELLEMESİ
8 Gün Önce