Görüşlerinizi
ATO, İSKENDERUN'DA İÇİNDE MUTFAK, TUVALET VE DUŞ İLE ÇOCUK OYUN ALANLARININ YER ALDIĞI "PREFABRİK YAŞAM KÖYÜ" KURUYOR.
ATO BAŞKANI BARAN: "ASRIN FELAKETİNİN YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ"
14 Şubat 2023- Ankara Ticaret Odası (ATO), 7,7 ve 7,6 şiddetinde iki ayrı depremin ardından evleri yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla deprem bölgesi İskenderun'da içinde mutfak, tuvalet ve duşların yer aldığı prefabrik yaşam alanları kuruyor. İlk etapta 100 adet prefabriğin hafta sonuna kadar kurulumunun tamamlanacağını bildiren ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, içinde çocuk oyun alanlarının da yer aldığı prefabrik yaşam köyünde Cumartesi gününden itibaren vatandaşların barınmaya başlayacağını söyledi. Baran, "AFAD ile irtibat halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asrın felaketinin yaralarını birlikte saracağız" dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Ankara Ticaret Odası'nın Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremden etkilenen illere yönelik yürüttüğü yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Deprem nedeniyle evsiz kalan vatandaşların soğuk hava ile mücadele ettiğini kaydeden Baran, "Vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklı koşullarda barınabilmeleri için prefabrik yapıların siparişini verdik. AFAD'ın bize işaret ettiği İskenderun'da prefabrik yapıları kurmaya başladık. İçinde mutfak, tuvalet ve duşlar bulunan prefabrik alanlarda çocuklarımız için de korunaklı oyun alanları oluşturuyoruz. Hafta sonuna kadar kurulumlar tamamlanacak ve Cumartesi gününden itibaren vatandaşlarımız bu yapılarda barınmaya başlayabilecek. Bu yaşam alanlarında aşevleri de kurarak depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız" diye konuştu.
-ATO ÜYELERİNE "BENİM DE KATKIM OLSUN" ÇAĞRISI"
Baran, ATO olarak sipariş verdikleri prefabrik yapılara yenilerini eklemek ve iç donanımlarını sağlamak amacıyla üyelere çağrı yaptıklarını "Benim de katkım olsun" diyen ATO üyelerinin 0312 201 83 36-37 ve 0312 201 83 86-87 numaralı hatlardan "Deprem Yardım Masası" ile iletişime geçebileceklerini bildirdi.
-KONTEYNER VE SEYYAR TUVALET-
Baran, ilk etapta deprem bölgesi için konteynerler gönderdiklerini ifade ederek, "Bölgeye ilk önce konteyner gönderdik. Ancak gördük ki bir tırda ancak iki konteyner gönderebiliyoruz ve bu da bölgede trafik yoğunluğuna yol açıyor. Bu nedenle konteynere nazaran taşınması daha kolay olan prefabrik yapılardan sipariş edip bölgeye kurdurmaya karar verdik" dedi.
Baran, bölgede en çok seyyar tuvalete ihtiyaç duyulduğunu da belirterek, "Ankara'da ürettirdiğimiz seyyar tuvaletlerin Hatay'a kurulumu gerçekleştirildi. İkinci siparişlerimiz de tamamlandı ve Samandağ'a kurulmak üzere yola çıktı" diye konuştu.
-MALATYA VE HATAY'A İKİ AFAD ÇADIRI-
Baran, bölgede çalışan görevlilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere içinde ısınma, aydınlanma gereçleri ile jeneratörlerin, ranza yatakların yer aldığı 1.750'şer metrekarelik iki ayrı çadır temin ettiklerini ve Malatya ve Hatay'a kurduklarını da dile getirdi.
Depremin yaşandığı ilk gün olan 6 Şubat'tan itibaren bölgeye çocuk maması, çocuk bezi, sütten oluşan ilk yardım tırını ulaştırdıklarını hatırlatan Baran, ardından ısıtıcı yüklü iki tır ile battaniye, yorgan, yatak, termal kıyafetler, iç çamaşırı, gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı 16 tırı gönderdiklerini söyledi.
Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketinin yaşandığını bildiren Baran, "AFAD ile irtibat halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asrın felaketinin yaralarını birlikte saracağız" dedi.
ATO BAŞKANI BARAN, EKONOMİ GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
3 Gün Önce
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
10 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
11 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
12 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
17 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
27 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
28 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
29 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
29 Gün Önce