Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN "ANKARALILAR YARINDAN İTİBAREN ANKARA PERDER ÜYESİ MARKETLERDEN KIYMAYI 190, KUŞBAŞINI 210 TL'YE ALABİLECEK"
BARAN: "UCUZ ET SATIŞI İÇİN TARIM VE ORMAN BAKANIMIZ SAYIN VAHİT KİRİŞCİ İLE ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MUSTAFA KAYHAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"
26 Nisan 2023-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası'nın öncülüğünde Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği (Ankara PERDER) ile Et ve Süt Kurumu (ESK) arasında yapılan anlaşma ile Başkentlilerin yarından itibaren Ankara Ticaret Odası üyesi de olan Ankara PERDER üyesi marketlerden uygun fiyatla kırmızı et alabileceğini bildirdi. Fiyat dengesizliklerinin vatandaşların tüketimini etkilediğini kaydeden Baran, "Bu anlaşmayla Ankara'mızda vatandaşlarımız eti daha uygun fiyatla temin edebilecek" dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Ankara Ticaret Odası öncülüğünde ESK ile Ankara PERDER arasında ucuz et satışına ilişkin protokol imzalandığını belirterek, "Ankara'da yarından itibaren PERDER üyesi marketlerde kıyma 190 TL'ye, kuşbaşı da 210 TL'ye satışa sunulacak" dedi. Baran, İstanbul'da ucuz et satışının başlaması üzerine Ankara olarak harekete geçtiklerini ve Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan, Başkan Yardımcısı ve GİMAT Gross Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda ATO Meclis Üyesi olan Recai Kesimal ve Ankara PERDER Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ESK Başkanı Mustafa Kayhan'ı ziyaret ederek, taleplerini dile getirdiklerini anlattı.
Son dönemde fiyat artışları nedeniyle kırmızı ette arz-talep dengesizliğinin yaşandığını bildiren Baran, ESK'dan alınan ucuz et ile bu dengesizliğin önüne geçilmeye çalışıldığını kaydetti. Baran, ilk etapta haftalık 20 tır karkas etin Başkent'te bulunan 500'ü aşkın PERDER üyesi markette satışa sunulacağını belirterek, "Ankara PERDER üyesi olmayan marketlerin bu sisteme dâhil olması için de çalışma başlatıldı" dedi.
Yerli üretimi her zaman desteklediklerini belirten Baran, "Uygun fiyatlı et temini konusundaki bu girişimi, fiyatlar dengeye oturuncaya kadar vatandaşlarımızın et tüketimini sağlayabilmesi amacıyla gerçekleştirdik. Yerli üretimi ve üreticimizi desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.
Baran, Başkentlilerin uygun fiyata et tüketebilmesine yönelik bu gelişme nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Et ve Süt Kurumu Başkanı Mustafa Kayhan'a teşekkür etti.
ATO BAŞKANI BARAN, EKONOMİ GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
3 Gün Önce
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
10 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
11 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
12 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
17 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
27 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
28 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
29 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
29 Gün Önce