Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN: "ANKARA YATIRIM VE TİCARET İÇİN UYGUN BİR ŞEHİR"
4 Mayıs 2023- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Macaristan arasında ticari ilişkilerin yıllar itibariyle geliştiğini, karşılıklı yatırımların da arttığını ancak iki ülke arasındaki tarihi yakınlığı yansıtacak seviyeye ulaşmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan ve Türkiye dış ticareti için işaret ettiği 6 milyar dolarlık hedefi aşabilmek için Ankara Ticaret Odası olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız" dedi. Macar iş insanlarını Başkent'e yatırım yapmaya davet eden Baran, "Ankara yatırım ve ticaret için uygun bir şehir" diye konuştu.
Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı- HEPA Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten M. Yalçın Orhon, HEPA Türkiye Eski Genel Müdürü ve Polat Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Fikret Nas ve HEPA Türkiye Kamu ile İlişkiler Müdürü Merve Taşçı'yla birlikte ATO Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti. ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay'ın eşlik ettiği ziyarette konuşan Baran, Türkiye ile Macaristan arasında ticari ilişkilerin yıllar itibariyle geliştiğini, karşılıklı yatırımların arttığını ancak iki ülke arasındaki tarihi yakınlığı yansıtacak seviyeye ulaşmadığını söyledi. Baran, "2000'li yılların başında karşılıklı ticaret hacmimiz bir milyar doların altında idi. İki ülke arasında ziyaretler ve çeşitli anlaşmaların imzalanmasıyla 3,5 milyar dolara yükseldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan ve Türkiye dış ticareti için işaret ettiği 6 milyar dolarlık hedefi aşabilmek için Ankara Ticaret Odası olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız" dedi.
Ankara ekonomisi hakkında bilgi veren ve yatırım için uygun bir şehir olduğunu ifade eden Baran, Macar iş insanlarını Başkent'e yatırım yapmaya davet etti. Baran, Başkent'te üretilen ürünlerin iç pazarın yanı sıra Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına kolaylıkla ihraç edilebileceğini de kaydetti.
Ankara'nın 21 üniversitesi, 17 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 320 bin üniversite öğrencisiyle bir eğitim şehri olduğuna dikkat çeken Baran, Başkent'in savunma sanayiinden medikal sanayiye kadar sanayi üretiminde de gelişmiş bir şehir olduğunu söyledi. Ankara'nın sağlık ve termal turizmi ile de öne çıktığını belirten Baran, tüm bu alanlarda Macaristan ile iş birliğine gidilebileceğini anlattı. Baran, Macaristan ile ticari ilişkileri geliştirmek için karşılıklı eşleştirme toplantıları, sektörel toplantılar, fuarlar düzenlenebileceğini ve yeni iş modelleri oluşturulabileceğini dile getirdi.
-MACARİSTAN LOJİSTİK MERKEZ DURUMUNDA-
HEPA Türkiye Genel Müdürü M. Yalçın Orhon da konuşmasında, Macaristan Ulusal İhracat Stratejisi doğrultusunda çalışmalar yapan HEPA Türkiye hakkında bilgi verdi. HEPA Türkiye olarak Macar şirketlerinin ürün ve hizmetlerini Türkiye pazarında tanıtarak iş anlaşmaları imzalanmasına zemin hazırladıklarını kaydeden Orhon, iki ülke arasında karşılıklı ticaretin gelişmesine katkı sağladıklarını söyledi. Macaristan'ın Türk yatırımcılar için uygun bir ülke olduğuna dikkat çeken Orhon, "Macaristan karayolu ve tren yolu ağıyla Türkiye'den dünyaya yayılmak isteyen işletmeler için lojistik bir merkez durumunda. Macaristan'dan 510 milyonluk Avrupa nüfusuna gümrüksüz sevkiyat yapılabilir" dedi.
-TARIM, SANAYİ VE TURİZM ALANLARINDA KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİNE GİDİLEBİLİR-
HEPA Eski Genel Müdürü, Polat Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Fikret Nas da, Macaristan'ın bilim ve teknoloji açısından gelişmiş bir ülke olduğunu belirterek, "Bilim alanında Nobel ödülü almış 13 bilim adamı var. Tükenmez kalemi Macarlar icat etti, Excel ve Word'un taban yazılımları Macaristan'da yapıldı" dedi. Türk savunma sanayi ürününün ilk kez Macaristan üzerinden Avrupa'ya ihraç edildiğini belirten Nas, tarım, sanayi ve turizm alanlarında karşılıklı işbirliğine gidilebileceğini söyledi.
YASA DIŞI TİCARETLE MÜCADELE KONFERANSI, TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'IN TEŞRİFLERİYLE ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, KOÇ HOLDİNG ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ VE SEMAHAT ARSEL'İ KONUK ETTİ
7 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ARALIK 2025 DÖNEMİ ENFLASYON VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.
11 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, YILIN SON ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
18 Gün Önce
ATO, "ATONET AKILLI ASİSTAN" PROJESİNİN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ GURURUNU LANSMAN PROGRAMIYLA PAYLAŞTI
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "AİLEYLE PAZAR: BİRLİKTE TATİL, GÜÇLÜ TOPLUM ÇALIŞTAYI"NA KATILDI
21 Gün Önce
ATO'NUN ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İMZALADIĞI "MESLEKİ EĞİTİMDE ANKARA MODELİ" İÇİN İLK ADIMLAR ATILIYOR
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ
23 Gün Önce
PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAID, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
24 Gün Önce