Görüşlerinizi
23 EKİM 2023- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Nijer Eyaleti Valiliği, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Bankası tarafından 24-25 Ekim tarihleri arasında Nijerya'da gerçekleştirilecek "Yeşil Ekonomi Zirvesi"ne katılacak.
ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Afrika'nın en kalabalık ve en büyük ekonomisine sahip ülkesi Nijerya'da, 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek "Yeşil Ekonomi Zirvesi"ne katılacak. Yılmaz, Zirve'nin "Sürdürülebilir Tarım" oturumunda, "Nijer Eyaletinde Tarımı Yeniden Tasarlamak, Yeniden Konumlandırmak" başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Yılmaz'ın katılacağı oturumda ayrıca; Afrika ve ABD'de Bill/Melinda Gates Vakfı olmak üzere birçok araştırma merkezinde baş araştırmacı olarak görev alan Prof. Babatunde Obilana, 20 yılı aşkın bir süredir yenilenebilir enerji alanında çalışmalar yürüten, bilim adamı, akademisyen, danışman ve proje yöneticisi olarak Avrupa ve Afrika'daki kurumlarda görev üstlenen Dr. Solomon Nwabueze Agbo, Nijerya'da kamu ve özel sektörde inşaat, otoyol tasarımı ve bina yapısal tasarımları alanında uzman Sufyan Danjuma Ibrahim ile Prof. Dr. Ing Ayodele Ajayi de konuşmacı olarak yer alacak.
Nijer Eyaleti özelinde, Afrika'dan başlayarak dünya genelinde başlatılması ve devam ettirilmesi için politika ve uygulama stratejilerinin oluşturulması hedeflenen Zirve kapsamındaki 8 oturumda, farklı ülkelerden 61 panelistin konuşma yapması bekleniyor. Zirve'de ulusal ve uluslararası yatırım olanakları, işbirlikleri, farkındalığın ve toplumsal katılımın artırılması için atılması gereken adımlar da ele alınacak.
-"YEŞİL BÜYÜYÜN TEMİZ YAŞAYIN"-
Yılmaz, "Yeşil Büyüyün Temiz Yaşayın" temasıyla yapacağı sunumda, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, suya saygı buluşmalarından sürdürülebilirliğe, iklim krizinden üretici güçlendirme projelerine, turizmin geleceğinden ekolojik çözümlere kadar onlarca etkinlikte sadece Türkiye'de değil tüm dünyada farkındalık oluşturmayı hedeflediklerine vurgu yapacak. Yılmaz, sunumunda kuraklığın esir aldığı bir dünyada, sınırların ve ülkelerin bir anlamı kalmayacağı mesajını da verecek.
İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARINDA MEVZUATA UYUM VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
2 Gün Önce
BORSA İSTANBUL'DA HALKA ARZ VE KUR RİSKİ YÖNETİMİ WEBİNAR PROGRAMI
2 Gün Önce
İŞ TEFTİŞİ, REHBERLİK VE SOSYAL DİYALOG YOLUYLA İŞYERİ UYUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
2 Gün Önce
TOPLU TÜKETİM YERLERİNDE ALERJEN, BİLEŞEN VE ENERJİ BİLDİRİMİ ZORUNLULUĞU VE UYUM SÜRELERİ
2 Gün Önce
AB'NİN YENİ ÇELİK ÖNLEMİ VE TÜRKİYE'YE YÖNELİK TARİFE KOTALARI
2 Gün Önce
SUUDİ ARABİSTAN PROFESYONEL SÜRÜCÜ VİZESİ
12 Gün Önce
AUTOMECHANIKA RIYADH 2027
12 Gün Önce
ATO VE ASBÜ ARASINDA TEZSİZ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
12 Gün Önce
AVRUPA BİRLİĞİ'NDE HAFİF TİCARİ ARAÇLARA İLİŞKİN YÜRÜRLÜĞE GİREN AKILLI TAKOGRAF DÜZENLEMELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
12 Gün Önce
ANKARA VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI HURDA KARŞILIĞI YIKIM İŞİ
13 Gün Önce