Görüşlerinizi
ATO BAŞKANI BARAN, MESLEKİ VE TEKNİK LİSE MEZUNU ÇALIŞANLARA, ÜCRETTEN SİGORTA PRİMİNE, ASKERLİKTEN SAĞLIK GİDERLERİNE ÇEŞİTLİ ALANLARDA VERİLECEK TEŞVİKLERİN, REEL SEKTÖRÜN KRONİK HALE GELEN ARA ELEMAN SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE ETKİLİ OLACAĞINI SÖYLEDİ.
BARAN: "MESLEKLİYE TEŞVİK, ARA ELEMAN SORUNUNUN AŞILMASINDA GÜÇLÜ BİR ADIM OLACAKTIR"
01 Ocak 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, mesleki ve teknik lise mezunu çalışanlara, ücretten sigorta primine, askerlikten sağlık giderlerine çeşitli alanlarda teşvik verilmesinin, reel sektörün kronik hale gelen ara eleman sorununun çözülmesine katkı sağlayacağını belirterek, "Meslekliye teşvik, ara eleman sorununun aşılmasında güçlü bir adım olacaktır" dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak mesleki ve teknik lise mezunlarına çalışma hayatında getirilecek teşvik ve kolaylıkların, reel sektörün ara eleman sorununun çözülmesinde etkili olacağını söyledi. Reel sektörün ara eleman bulma sıkıntısının pandemi sonrasında arttığına dikkati çeken Baran, inşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya ve özellikle hizmet sektörü de olmak üzere hemen her sektörde ara eleman sıkıntısı yaşandığını ifade etti.
Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve son yıllarda mesleki ve teknik eğitimde önemli mesafeler kat ettiğini kaydeden Baran, "Mesleki ve teknik eğitim almış ara eleman olarak adlandırılan iş gücü reel sektörün kalbi durumunda. Oysa gençler ve aileler iyi bir iş bulmak için tek seçeneğin üniversite okumak olduğunu düşünüyor. Öncelikle bu algıyı yıkmalıyız. Her yıl yüzbinlerce genç üniversitelerden mezun oluyor, ne onlar aradığı işi ne de işveren aradığı elemanı bulamıyor. İyi şartlarda bir iş bulmaya giden yolun mesleki eğitimden geçtiğini anlatmalı, mesleki ve teknik liselerden mezun çalışanlara kolaylıklar sağlamalı, teşvikler getirmeliyiz. Ücretten sigorta primine, askerlikten sağlık giderlerine verilecek teşviklerin, reel sektörün kronik hale dönüşen ara eleman sorununun çözülmesinde etkili olacağına inanıyoruz. Meslekliye teşvik, ara eleman sorununun aşılmasında güçlü bir adım olacaktır" dedi.
Baran, açıklamasında mesleki ve teknik lise mezunu çalışanlara verilebilecek teşvikler hakkında örnekleri de başlıklar halinde sıraladı. Baran'ın önerileri şunlar:
DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ SÜRELİ EĞİTMEN ALIM SÜRECİ
9 Gün Önce
GIDA ÜRÜNLERİNİN SON TÜKETİM VE TAVSİYE EDİLEN TÜKETİM TARİHLERİ HAKKINDA DUYURU
9 Gün Önce
TÜRKMENİSTAN ARAÇ GRUPLARINDA DİZEL YAKIT MİKTARI SINIRLANDIRILMASI HAKKINDA DUYURU
9 Gün Önce
HELAL EXPO VE 12. DÜNYA HELAL ZİRVESİ DUYURUSU
9 Gün Önce
İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI
9 Gün Önce
TÜRKİYE-PARAGUAY TİCARET VE EKONOMİK ORTAK KONSEYİ 1. DÖNEM TOPLANTISI
11 Gün Önce
SRİ LANKA - TÜRKİYE ÇEVRİMİÇİ B2B İŞ GÖRÜŞMELERİ
17 Gün Önce
KURBAN BEREKETİNİ YIL BOYU YAŞATIYORSAN HİLAL OLSUN TÜRKİYE – TÜRK KIZILAY BAĞIŞ DUYURUSU
17 Gün Önce
TAŞIT ONAY BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİNİN 3 YIL OLARAK BELİRLENMESİ
20 Gün Önce
FAS / SICAK HADDELENMİŞ SAC İTHALATINA KARŞI KORUNMA ÖNLEMLERİ HK.
20 Gün Önce