Görüşlerinizi
BARAN: "TÜRKİYE POZİTİF AYRIŞIYOR"
31 Mayıs 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğinde 5,7 büyümesini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Ekonomimizin üst üste on beş çeyrektir büyüyor olması önümüzdeki dönemler için bizi motive ediyor. Bu performansımızı önde gelen büyük ekonomilerin daralma ve durgunluk sonrası zayıf oranlarda büyümeleriyle birlikte değerlendirmenin daha anlamlı olacağına inanıyorum. Pek çok ülke beklentilerin altında büyüme gerçekleştirirken, Türkiye şu an aynı ligde yer aldığı diğer ülkelerden pozitif ayrışıyor" dedi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye İstatistik Kurumu'nun, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Baran, açıklamasında şunları söyledi:
"Birinci çeyrekte kaydedilen güçlü büyüme performansını son derece olumlu buluyoruz. Ekonomimizin üst üste on beş çeyrektir büyüyor olması, önümüzdeki dönemler için bizi motive ediyor. Bu performansımızı önde gelen büyük ekonomilerin daralma ve durgunluk sonrası zayıf oranlarda büyümeleriyle birlikte değerlendirmenin daha anlamlı olacağına inanıyorum. Pek çok ülke beklentilerin altında büyüme gerçekleştirirken, Türkiye şu an aynı ligde yer aldığı diğer ülkelerden pozitif ayrışıyor. Beklentilerimiz de bu yöndeydi. Öte yandan büyümenin ilave istihdam ve düşen işsizlik oranlarıyla destekleniyor olması bizi ayrıca memnun ediyor. Kalıcı refahın sağlanabilmesi ve gelirin daha adil bir şekilde geniş tabana yayılabilmesi için enflasyona karşı verilen mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz. Fiyat algısındaki bozulmaları ne kadar kısa sürede düzeltebilirsek, iç talebin dengeli bir şekilde büyümesi o kadar hızlı gerçekleşir. Dış ticaret tarafında gördüğümüz olumlu tablonun da devam etmesini arzuluyoruz. Bunun için katma değeri yüksek üretimin teşvik edilmesini, cari açığı düşürmeye yönelik politikaların uygulanmaya devam etmesini kararlı bir şekilde destekliyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak 2024'ün kalanında da güçlü bir performans sergileyerek, tüm ekonomik göstergelerde gözle görülür ve hissedilir iyileştirmeler yaşayacağımıza inanıyoruz."
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
9 Gün Önce
GENÇLİK ATO'DA MESLEKLE BULUŞTU
9 Gün Önce
ATO'NUN 35 NO'LU MESLEK KOMİTESİ'NİN GİRİŞİMLERİYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ASGARİ İŞÇİLİK KONUSUNDAKİ HAKSIZ UYGULAMA SONA ERDİ
10 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, "HİZMET ŞEREF BELGESİ"Nİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDI
11 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN 19 MAYIS MESAJI
13 Gün Önce
II. ANKARA TAHKİM GÜNÜ SEMPOZYUMU, ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
16 Gün Önce ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ KHAYDAROV, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, BELÇİKA KRALİÇESİ MATHILDE İLE GÖRÜŞTÜ
19 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN VERGİ REFORMU ÇAĞRISI
21 Gün Önce
OPTİSYENLİK SEKTÖRÜ ATO'DA MERCEK ALTINA ALINDI
21 Gün Önce