Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
T.C. Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) web sitesinde yapılan duyuruda, kullanıcıların MERSİS hesabıyla, e-devlet kapısı üzerinden, e-imza veya mobil imza seçeneklerini kullanarak giriş yapabildiği belirtilerek, 14 Nisan 2025 tarihi itibariyle e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yapabilen kullanıcılar için MERSİS hesabı ile giriş seçeneğinin kaldırılacağı bildirilmektedir.
Duyuruda, doğrulama ve işlem güvenliğinin daha etkin sağlanmasını teminen, belirtilen tarihten sonra bu kullanıcılar tarafından, e-devlet kapısı üzerinden, e-imza veya mobil imza yöntemleri ile MERSİS'e giriş yapılabileceği de ifade edilmektedir.
Duyuruda ayrıca, yetkilisi olduğu ticari işletme veya şirketin MERSİS işlemlerini kendi adına bir başkası tarafından yapılmasını talep eden kullanıcılar tarafından "Yetkilendirme İşlemleri" alanından üçüncü kişilere, MERSİS'te değişiklik başlatma ve/veya onaya gönderme yetkisi verilebilmesinin imkân dâhilinde olduğu da belirtilmektedir.
Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla.
TAREKS REFERANS NUMARASI UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK
2 Gün Önce
REVİZE PEM KAPSAMI İHRACATLARDA MENŞE İSPAT BELGELERİNE KÜMÜLASYON BİLGİSİNİN KAYDEDİLMESİ
2 Gün Önce
İTHALAT KONTROL SİSTEMİ 2 (ICS2) - HATIRLATMA
4 Gün Önce
ANKARA SANAYİİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PANELİ
5 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI ELEKTRONİK SOHBET TOPLANTILARI - OCAK 2026 PROGRAMI
7 Gün Önce
AB'NİN ALÜMİNYUM İHRACATINA YÖNELİK İHRACAT KISITLAMALARI
7 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI
7 Gün Önce
29. GELENEKSEL TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ
10 Gün Önce
ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ
11 Gün Önce
PAN AVRUPA-AKDENİZ (PEM) TERCİHLİ MENŞE KURALLARI REVİZYONU
11 Gün Önce