Ankara Ticaret Odası Web Portali
Görüşlerinizi
Paylaşın
ATO HEYETİ, NEW YORK'TAKİ TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILDI

ATO BAŞKANI BARAN VE BERABERİNDEKİ ATO HEYETİ, 42. GELENEKSEL NEW YORK TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILDI.

 

BARAN: "İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HACMİNİ 100 MİLYAR DOLARA ÇIKARMA HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA GAYRET SARF EDİYORUZ"

 

20 Mayıs 2025- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki ticaret hacminin 2024 yılı sonu itibarıyla 32,5 milyar dolarla bugüne kadarki en yüksek düzeyine çıktığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini dile getirdi. Ankara Ticaret Odası olarak biz de bu hedef doğrultusunda gayret sarf ediyoruz" dedi.

 

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki ATO heyeti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda ABD'nin New York kentinde düzenlenen "42. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü" etkinliklerine katıldı. T.C. Washington Büyükelçisi Sedat Önal'ın da yer aldığı programda ATO Başkanı Baran'a, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz ve Halil İlik eşlik etti.

 

ABD'de Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından ilk olarak 1981'de düzenlenen ve sonrasında gelenekselleşen yürüyüş ve sonrasındaki festivale, bölgede yaşayan binlerce Türk-Amerikan toplumu mensubunun yanı sıra ABD'deki Türk misyonu temsilcileri, bazı bürokratlar, Türkiye'den gelen sanatçılar ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

ATO Başkanı Baran ve beraberindeki heyet, Madison 38. sokaktan başlayan ve 25. sokaktaki Madison Meydanı Parkı'na kadar devam eden yürüyüşte yer aldı. Yürüyüşün, Türk milletinin birlik ve beraberliğini sergilediği bir etkinlik olduğunu kaydeden Baran, "Bürokratlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, Amerika'da yaşayan vatandaşlarımız ve millî sporcularımız ile birlikte Türk bayrağımızı gururla dalgalandırdık. New York'ta attığımız her adım, Türkiye'nin sesi oldu" dedi.

 

Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendiren ve ticaret hacminin 2024 yılı sonu itibarıyla 32,5 milyar dolarla bugüne kadarki en yüksek düzeyine çıktığını anlatan Baran "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini dile getirdi. Ankara Ticaret Odası olarak biz de bu hedef doğrultusunda gayret sarf ediyoruz" diye konuştu.