Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 02.09.2025 tarihli yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın 29.08.2025 tarihli yazısına atıfla, 1 Eylül 2025 tarihinden itibaren Gürcistan'da ithalat izin belgelerinin verilmesine ilişkin yeni bir sistemin devreye alındığı belirtilmiş olup, sistemin uygulanmasına dair bilgi verilmiştir.
Söz konusu yazıda, 31 Aralık 2010 tarihli ve 426 sayılı "Kamu Hukuku Tüzel Kişisi - Gelirler İdaresi ve Kamu Hukuku Tüzel Kişisi - Ulusal Gıda Ajansı tarafından İzin Belgelerinin ve Bunlara Dair Formların Verilmesine İlişkin Kurallar ve Koşulların Onaylanması" kararına istinaden, 1 Eylül 2025 tarihinden itibaren Gürcistan'da ithalat izin belgelerinin verilmesine ilişkin yeni bir sistemin uygulanmaya başlayacağı belirtilmektedir.
Yazıda devamla,
-Veteriner kontrolüne tabi ürünlerin ithalatının yalnızca yetkili ülkenin işletmeleri veya çiftliklerinden yapılabileceği,
-1 Eylül 2025 tarihinden itibaren veteriner kontrolüne tabi ürünlerin Gürcistan'a ithalatı hususunda ihracatçı ülke yetkili kurumlarının Gürcistan'a ithalat talebini, talebin alındığını teyit edecek ve bir örneği Ek'te sunulan soru formunu iletecek olan Gürcistan Ulusal Gıda Ajansına (LEPL) sunmalarının gerekeceği ifade edilmektedir.
EK: Form
Bilgilerinize saygıyla sunarız.
ANKARA TİCARET ODASI ÜYE EĞİTİM İHTİYAÇLARI BELİRLEME ANKETİ
3 Gün Önce
TEK PAZAR PROGRAMI GENÇ GİRİŞİMCİLER İÇİN ERASMUS ÇAĞRISI
3 Gün Önce
İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI
3 Gün Önce
İŞKUR-YABANCILARIN ÜLKEMİZDE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
5 Gün Önce
AVRUPA KOMİSYONU 2026 TEK PAZAR VE REKABETÇİLİK RAPORU
5 Gün Önce
AB LİDERLER TOPLANTISI AÇIKLAMASI
5 Gün Önce
TEKNOFEST 2026 BAŞVURU SÜRE UZATIMI HAKKINDA
5 Gün Önce
SATIŞ MİKTARI BİLGİ TEMİNİ HAKKINDA
7 Gün Önce
GRUP 3523 KOLONYA İMALATI KAPASİTE KRİTERİ REVİZESİ
10 Gün Önce
1. KARADENİZ DENİZ ARAÇLARI VE EKİPMANLARI BOAT SHOW FUARI (TRABZON)
10 Gün Önce