Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen Ticaret Bakanlığı'nın 17.09.2025 tarih ve 113623215 sayılı yazısında; Cezayir Cumhurbaşkanlığı tarafından, Dış Ticaretin Geliştirilmesi Ulusal Ajansı'nın (ALGEX) yerine "Cezayir İthalat Kurumu" ve "Cezayir İhracat Kurumu"nun bağlı olduğu Dış Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanlığı'nın kurulacağı belirtilmiştir.
Yazıda devamla, Cezayir İthalat Kurumu'nun, ithalatın izlenmesi ve düzenlenmesine yönelik devlet politikasının uygulanmasından sorumlu olacağı, piyasa ihtiyaçlarının belirlenmesi, düzenleyici tedbirlerin önerilmesi ve dijital platformlar üzerinden ithalat işlemlerinin takibi gibi görevleri üstleneceği ifade edilmektedir.
Cezayir İhracat Kurumu'nun ise ihracatın teşviki politikalarının uygulanmasından sorumlu olacağı, "Dar El Cezayir" (Cezayir Evi) adı altında yurtdışı temsilcilikleri açabileceği, ihracat potansiyelinin belirlenmesi, uluslararası pazarların analizi ve ihracat işlemlerine yönelik tek pencere aracılığıyla hizmet sunacağı belirtilmektedir.
İlaveten, her iki kurumun ilgili kamu kurumlarıyla entegre çalışan dijital platformlara sahip olacağı ve yönetiminin ilgili kurum temsilcilerinden oluşan "Oryantasyon Konseyleri"nce yapılacağı vurgulanmaktadır.
Bilgilerinize önemle sunulur.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
TAREKS REFERANS NUMARASI UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK
2 Gün Önce
REVİZE PEM KAPSAMI İHRACATLARDA MENŞE İSPAT BELGELERİNE KÜMÜLASYON BİLGİSİNİN KAYDEDİLMESİ
2 Gün Önce
İTHALAT KONTROL SİSTEMİ 2 (ICS2) - HATIRLATMA
4 Gün Önce
ANKARA SANAYİİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PANELİ
5 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI ELEKTRONİK SOHBET TOPLANTILARI - OCAK 2026 PROGRAMI
7 Gün Önce
AB'NİN ALÜMİNYUM İHRACATINA YÖNELİK İHRACAT KISITLAMALARI
7 Gün Önce
TİCARET BAKANLIĞI İHRACAT SÜREÇLERİ VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI
7 Gün Önce
29. GELENEKSEL TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ
10 Gün Önce
ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ
11 Gün Önce
PAN AVRUPA-AKDENİZ (PEM) TERCİHLİ MENŞE KURALLARI REVİZYONU
11 Gün Önce